nlc.hu
Aktuális

Így búcsúzott el Suhajda Szilárdtól az édesapja

„Sziszikém!” – Ezekkel a mondatokkal búcsúzott el Suhajda Szilárdtól az édesapja

Suhajda Tibor szavai.
Suhajda Szilárd

Szombat délután jött a hír, hogy leállították Suhajda Szilárd keresését a mentőalakulatok. Édesapja, Suhajda Tibor a közösségi oldalán írta le érzéseit.

Sziszikém!

Nincs szavam a nepáli hírekhez… Ha igaz is, ami lehetetlennel ér fel, bennem mindig élsz, idézve a képeslapod hátulján írt záró üzenetedet; »Apa! Vigyázz az egészségedre, és tudd: nagyon szeretlek! Szilárd« – köszönöm: és ez cseng állandóan a fejemben… »Apuci!«. Én a reményt adom fel utoljára…

Ahogy azt az nlc is megírta, Suhajda Szilárd legutóbb szerda délelőtt adott magáról életjelet műholdas telefonon, nagyjából 8700 méteres magasságból: akkor azt mondta a feleségének, három-négy óra múlva elérheti a csúcsot. A Hillary-lépcső magasságában érkezett utoljára jel a nyomkövetőjéről, ez volt az utolsó lokáció, ahonnan a pozíciója még érzékelhető volt.

Végül csütörtök este érkezett a hír, miszerint egy másik expedíció tagjai megtalálták őt a Hillary-lépcsőnél, 8780 méteres magasságban, de annyira rossz állapotban volt, hogy nem tudtak segíteni rajta. Ezt követően elindult egy helikopter, valamint három serpa Suhajda megkeresésére. Szombat délután érkezett a hír, hogy a mentőcsapat több napi kutatás után nem találta meg Suhajda Szilárd magyar hegymászót, így feladták a keresését.

Kiemelt kép: Instagram

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top