nlc.hu
Aktuális

Mától kötelező akciózni az üzleteknek

Elindultak a kötelező akciók, ezek a termékek lettek olcsóbbak

Június egytől húsz termékkategóriában kell legalább egy árut olcsóbban adniuk a boltoknak.

Június első napjától egy kormányrendelet értelmében az üzleteknek kötelező akciókat kell bevezetniük 20 különböző termékcsoportban, és kategóriánként legalább egy terméknél az elmúlt 30 napban általa alkalmazott legalacsonyabb bruttó kiskereskedelmi árhoz képest legalább tíz százalékkal alacsonyabb árat alkalmazniuk. 

A G7 megnézte, hogy mit jelent a kötelező akciózás, mit lehet most olcsóbban kapni a különböző üzletláncoknál, amelyek azért már ezelőtt is igencsak sokszor csökkentették bizonyos termékek árát.

Vásárló fizet a pénztárnál

Fotó: Pexels

De nézzük a listát. Az Aldinál az első héten többek között van növényi ital 1199 forint helyett 899 forintért, fehérjedús rozskenyér 699 forint helyett 629 forintért és avokádó 1299 forint helyett 699 forintért. A Lidl üzleteiben olcsóbb lett például a tonhalkonzerv (629 Ft helyett 469 Ft), a laktózmentes trappista (2999 Ft helyett 2222 Ft) és a mangó (489 Ft helyett 339 Ft). A Pennyben van olyan kávé, ami most 3999 forint helyett  2799 forint, és számos tejterméket is leáraztak, a Sparban az akciós termékek között szerepel a fürtös paradicsom (749 Ft helyett 599 Ft)  és a piros alma is (999 Ft helyett 699 Ft), az Auchanban pedig többek között kedvezményes áron megvásárolható saját márkás baracklevük (399 Ft helyett 359 Ft).

Mint a G7 írja, a Tescóban nem könnyű megtalálni a húsz kormányzati leárazott terméket, a Lidl, a Penny és a Spar viszont az akciós újságjában egyaránt jelezte, hogy melyik a kötelező akciós termék, az Auchannál tipográfiailag elkülönül a 20 termék, de külön jelölés nincs. Az Aldinál velük szemben abból lehet kitalálni, hogy melyek a kormányrendelet miatt leárazott termékek, hogy melyeknél tart egy hétig az akció.  mégis ki lehet találni, hogy melyik a kormányzati kötelező kör, hogy az akció egy hétig érvényes. A rendes akciók ugyanis ennél rövidebbek, így azok nem tartozhatnak bele az érintett körbe.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top