nlc.hu
Aktuális

Motoros rendőrök segítették a rohammentő útját

Motoros rendőrök segítették a gyermekrohamkocsi útját

A motoros rendőrök egész Újbudát átszelve nyitották meg az utat a mentő előtt, majd útjuk végeztével folytatták szolgálatukat.

Motoros járőrök segítették egy gyermekrohamkocsi útját az M1-M7 bevezető szakaszánál.

A BRFK Budapesti Rendőr-főkapitányság Facebook-posztja szerint Eremiás Szabolcs r. főtörzsőrmester és Frecskó Ádám r. főtörzsőrmester a forgalmat látva úgy döntöttek, hogy a gyorsabb és biztonságosabb előrejutás miatt megkülönböztető jelzést kapcsolnak és biztosítják a mentő útját. Egész Újbudát átszelve nyitották meg az utat a mentő előtt, majd útjuk végeztével folytatták szolgálatukat.

rohamkocsit vezetnek motoros rendőrök

Fotó: Facebook

Nem sokkal később egy üzenet várta őket, melyet a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály Motoros Alosztály vezetőjének címzett a rohamkocsin dolgozó mentős kolléga:

„Kedves László! Többször találkoztunk már rendezvényeken. Mikor nem mentőmotorozom, akkor az Országos Mentőszolgálat gyermekrohamkocsiján dolgozom. Mai napon a kora délutáni órákban egy 2,5 éves kislányt szállítottunk lélegeztetve, életmentő műtétre Budapestre. A Budaörsi úton haladtam befelé megkülönböztető jelzéssel, és elhaladtam 2 motoros rendőr mellett. Intettünk is egymásnak. Pár másodperc múlva megelőztek kékkel, és biztosították nekünk a folyamatos haladást azáltal, hogy az autósokat leterelték, illetve a kereszteződéseket zárták. Nem kértük őket erre, önmaguktól tették ezt spontán, és persze nem tudhatták, hogy hátul milyen beteg fekszik. A mi szakmánkban, amikor kritikus állapotú beteget kell szállítanunk, akkor a legfontosabb, hogy lehetőleg egyenletesen tudjunk menni, kerülve az éles irányváltoztatásokat, fékezéseket, és nagy gázadásokat, mert ezzel tudjuk csökkenteni a szállítási traumát. Nagyon szépen köszönöm/köszönjük a kislány nevében is ezt a segítséget!” – szólt az üzenet.

(BRFK Budapesti Rendőr-főkapitányság)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top