nlc.hu
Aktuális

Térdig érő kátyúk, ároknyi repedések egy III. kerületi utcában - videó

Térdig érő kátyúk, ároknyi repedések egy fővárosi utcában – videó

Elképesztő állapotok uralkodnak az utcában.
kátyú

Járda nincs, babakocsival nem lehet közlekedni, az autók pedig rendszeresen fennakadnak a hatalmas kátyúk miatt, írja az RTL a III. kerületi Kőpor közről. Stábjukkal videóriportot is készítettek a helyszínen, az önkormányzat megkeresésükre pedig azt közölte, a beruházás az éves költségvetés többszöröse lenne. Ezért maradnak az áldatlan állapotok.

A lakók tehetetlenek, a környékbeliek szerint eddig csak ígérgetéseket kaptak, ezért önköltségből megcsináltatták az utat, de az csak ideiglenes megoldásnak bizonyult, a teherautók és a nagyobb járművek ugyanis feltörik a javításokat. A por állandó az utcában, ezért nem tudnak szellőztetni, esőzésekkor pedig az udvarukba hömpölyög a víz.

Az önkormányzattól az RTL azt a választ kapta, hogy a javításokat és vízelvezetést csak a fővárossal, uniós támogatással tudnák megoldani, de erre az uniós pénzek csúszása miatt egyelőre nincs lehetőség.

Nem csak a harmadik kerületben vannak borzasztó állapotok. Téglákkal tömték ki a kátyúkat Újpesten. A IV. kerület több utcáján is problémát okoznak az úthibák, egyes területeken pedig a lakók a kezükbe vették az irányítást és „házi” módszerekkel igyekeztek orvosolni a bajt: téglákkal és térkövekkel tömték be a lyukakat, ezzel könnyítve a közlekedést az utcában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top