nlc.hu
Otthon

Téglákkal tömték ki a kátyúkat Újpesten

Téglákkal tömték ki a kátyúkat Újpesten

A helybéliek kreativitása becsülendő.
kátyú

Téglákkal tömték ki a kátyúkat Újpesten – vette észre a Metropol. A lap szerint a IV. kerület több utcáján is problémát okoznak az úthibák, egyes területeken pedig a lakók a kezükbe vették az irányítást és “házi” módszerekkel igyekeztek orvosolni a bajt: téglákkal és térkövekkel tömték be a lyukakat, ezzel könnyítve a közlekedést az utcában.

A probléma egyébként nem újkeletű, már másfél évvel ezelőtt is gondot okoztak a lyukak – ekkor az önkormányzat kijavította a hibákat, ám most egy újabb szervíz vált esedékessé. Egy helyi Facebook-oldal  szerint a visszatérő gondok hátterében “hanyag” munka állhat.

A lakossági kátyújavítással azonban nem árt vigyázni: mint ahogy arról mi is beszámoltunk, 2019-ben egy sándorfalvi idős asszony 30 ezer forintos büntetést kapott azért, mert házilag próbálta megszüntetni az otthona előtti úthibát.

Nemcsak Magyarországon okoznak gondot a kátyúk, hanem külföldön is: egy Massachusetts államban élő férfi például fenyőfákat ültetett az útszéli lyukakba figyelemfelkeltés gyanánt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top