nlc.hu
Aktuális

Hőségriadó szerdától: ezekre figyelj a forró napokon

Hőségriadó szerdától: ezekre figyelj a forró napokon!

Itt a hőségriadó.

Az országos tiszti főorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlását 2023. június 21-én (szerda) 00.00 órától 2023. június 23-án (péntek) 24.00 óráig II. fokú hőségriasztást rendel el az ország egész területére vonatkozóan, írja a Blikk.

szökőkútban táncolnak

 (Fotó: MTI/EPA/Erik S. Lesse)

Az OMSZ arra is figyelmeztet, hogy a tartós hőség megterheli az egészséges szervezetet is, de különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők.

Arra kérnek mindenkit, hogy a kánikula idején – kiemelten 11–15 óra között – tartózkodjunk hűvös helyen, kerüljük a szervezetünket terhelő fizikai munkát, zuhanyozzunk naponta többször, langyos vízzel.

A hőségben a szokásosnál nagyobb mennyiségű vízre van szükségünk, ezért fokozottan figyeljünk a folyadékbevitelre.

Nem csak nálunk robbant be a hőség, melegrekordok dőltek meg Szibériában, Bajevóban 39,6 Celsius-fokot, Barnaulban pedig 38,5 Celsius-fokot mértek. Szibéria a bolygó egyik leggyorsabban melegedő régiójának számít, ahol a szélsőséges melegek egyre intenzívebbé válnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top