nlc.hu
Aktuális

Átverés az Auchan nevében

Vigyázz, csalók küldtek üzeneteket az Auchan nevében!

Súlyos átverésre figyelmeztet az áruházlánc.
auchan

Csalók küldtek adathalász üzeneteket az Auchan nevében az elmúlt két napban az áruházlánchoz köthető e-mail címről – figyelmeztetett a cég. Az eseményt kiváltó biztonsági sérüléssel kapcsolatban még folyik a vizsgálat. “Az Auchan Magyarország kijelenti, hogy nem indított ilyen jellegű aktivitást, és mindenkit arra kér, ha ilyen üzenettel találkozott, azt hagyja figyelmen kívül” – közölte az áruházlánc.

A vállalat arra kéri az érintetteket, hogy ha 2023. június 21-én vagy 22-én a web.auchan.hu vagy web.auchan.com domainnévvel bármilyen, különösen QR-kódot tartalmazó e-mailt kaptak, ne kattintsanak rá és ne adjanak meg személyes adatokat!

Felmerülő kérdés esetén a vállalat az adatvedelem@auchan.hu elérhetőséget biztosítja, az erre küldött leveleket az adatvédelmi és IT biztonsági szakemberek válaszolják meg.

Már többször lecsaptak az adathalászok

Amúgy nem ez az első alkalom, hogy csalók élnek vissza az üzletlánc nevével. Legutóbb idén áprilisban próbáltak személyes adatokat kicsalni a vásárlóktól. Tavaly pedig egy nyereményjátékot hirdettek az Auchan nevében a legnagyobb közösségi oldalon. Akkor is a személyes adatokhoz próbáltak hozzájutni a csalók, valamint pénzt kicsalni. A felhívás akkor arról szól, hogy az Auchantól Samsung mikrohullámú sütőt lehet nyerni a személyes adatok megadásával és egy jelképes, ezer forint körüli összeg átutalásával. Ráadásul a hamis posztokban azt a látszatot keltették, hogy egyesek már nyertek is így.

Kiemelt fotó: illusztráció, Michal Fludra/NurPhoto via Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top