nlc.hu
Aktuális

160 eurós díj az ágfalvai határátkelőn a magyar-osztrák határon

60 ezer forintért lehet átmenni Ausztriába az egyik határátkelőn

Az osztrák Schatterndorf vezetői szerint a magyar ingázók zavarják az ott élőket, ezért júliustól csak 160 euró befizetése esetén lehet átkelni a határon.

Tüntetést szerveztek az osztrák határon, mert július 3-tól csaknem 160 eurós díjat kell fizetnie azoknak a magyaroknak, akik Ausztriába akarnak menni a Schatterndorf és Ágfalva közötti határátkelőn – számolt be az RTL Híradó.

A két évre szóló díjról az osztrák település vezetői döntöttek, a polgármester szerint azért van szükség a befizetésre, mert a magyar ingázók miatt sok a baleset és zavarják az osztrákokat.

Ötven méter hosszú sátoralagút az osztrák-magyar határon, a miklóshalmai (Nickelsdorf) határátlépési pontnál 2016. október 30-án.

A kép illusztráció. Egy másik határátkelő a magyar–osztrák határon Nickelsdorfnál (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

A díjból 140 euró levásárolható az ausztriai boltokban, de a magyar tüntetők így is méltánytalannak tartják. Az átkelést engedélyeztetni kell az osztrák hatóságnál az összeg megfizetése mellett.

Ágfalva polgármestere szerint új határátkelők építése lenne a megoldás.

A magyar–osztrák határon nem ez az első konfliktus: korábban Schattendorf (Somfalva) parkolóiban heteken át rongálta valaki vagy valakik a magyarok autóit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top