nlc.hu
Aktuális

Külföldön bujkálhat a csaló olimpikon

Külföldön bujkálhat a csaló olimpikon a károsultak szerint

Most már telefonon sem tudják elérni a szélhámos sportolót, aki ellen csalás miatt folyik eljárás.
Forint bankjegyek egy nő kezében

Csaknem 30 éve szedi áldozatait a nagyszabású csalási ügybe keveredett olimpikon, aki több tucat embert vert át különböző kitalált történetekkel, leginkább azzal, hogy súlyos betegséggel küzd.

Mint megírtuk, az egykori tornásznő milliós tételeket csalt ki barátoktól, ismerősöktől, szerelmes férfiaktól, még a saját fiát is átverte. Lapunknak megszólalt az egyik károsult, aki azt mondta, hogy eddig 28 millió forintnál tartanak – az olimpikon ennyivel tartozik összesen azoknak, akikkel eddig beszéltek.

A Blikknek az egyik áldozat, Tamás most azt mondta, a nyomozók nekik sem mondanak semmit az eljárásról, amely nagyobb kárt okozó csalás bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folyik. A sértettek külön Facebook-csoportot hoztak létre, ahol mindenki megosztotta a sérelmeit.

Időközben kiderítették, hogy a Kanadából kitoloncolt csaló gyermeke eladta anyja egyetlen komoly értékét, az autóját, egy öreg Toyota Yarist. Az eladásból befolyt pár százezer forint azonban nem a károsultakhoz ment, mert a banknak kellett törleszteniük. És Tamás szerint elképzelhető, hogy az olimpikon már külföldön bujkál.

„Sajnos, most már az elkövetőt sem tudjuk elérni telefonon – mondta a károsult. – Attól tartunk, hogy felszívódott, a lakásánál sincs mozgás. Már az is felvetődött bennünk, külföldre menekítette a kicsalt milliókat. Ausztriában is élt korábban, tehát ott biztos vannak még kapcsolatai.”

(Kiemelt kép: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top