nlc.hu
Sztárok

A csaló olimpikon hazugságai

Majd’ 30 éve szedi áldozatait a csaló olimpikon, az nlc-nek nyilatkozott egy károsult

Megszólalt egy neve elhallgatását kérő egykori barát, aki szintén érintett az ügyben.

Mintegy 30 éve szedi áldozatait a nagyszabású csalási ügybe keveredett olimpikon. Mint kiderült, több tucat embert vert át különböző történetekkel, melyek nagy része arról szólt, hogy súlyos betegséggel küzd. A sportolónő milliós tételeket csalt ki barátoktól, ismerősöktől, szerelmes férfikatól. A tornászt kedves, kellemes személyiségként jellemezték, aki bárkivel megtalálta a közös hangot. A nyomozók szerint ennek is köszönhette, hogy ennyi ember esett neki áldozatul.

„A baráti körömben ismertem meg a »csalót«. Mi már csak így hívjuk. Ebben a körben többen is érintettek. Nekem 200 ezer forinttal tartozik, ami a legkevesebb összeg, másoknál milliós tételekről beszélünk. Kölcsönszerződést is írtunk, amire adott 50 ezer forintot, így még hihetőbbé vált, hogy biztosan visszaadja a pénzt. Miután hoppon maradtunk, a többiekkel úgy döntöttünk, hogy nem hagyjuk annyiban a dolgot és elindítottuk a lavinát, hogy megvédjünk másokat az átverésétől. Már beszéltünk általunk nem ismert károsultakkal is, tehát kijelenthető, hogy elég sok az átvert emberek száma. Eddig 28 millió forintnál tartunk – ennyivel tartozik összesen azoknak, akikkel eddig beszéltünk. A pénzt mindig betegségre hivatkozva kérte, nekem például gerincvelő rákot mondott, másoknak agydaganatot” – kezdte az nlc-nek a névtelen megszólaló, majd azzal folytatta, hogyan próbálták visszaszerezni a kicsalt összegeket.

A kép illusztráció! (Fotó: Getty Images)

A kép illusztráció! (Fotó: Getty Images)

„Először felvettük vele a kapcsolatot. Megpróbáltuk rávenni, hogy adja fel magát. Miután rájöttünk, hogy mindez hiába, egyesével mentünk el a rendőrségre, és feljelentést tettünk. Végül közösen sétáltunk be a rendőrségre, ahová ő is velünk tartott. Minket kihallgattak, az ő adatait pedig csak felvették. Jelenleg nem hagyhatja el az országot, mivel vélelmeztük, hogy Amerikában és Kanadában is vannak családi érdekeltségei. Félünk, hogy elhagyja Magyarországot, mert nekünk említette is, hogy ki akar menni Amerikába, mert az édesapja ott halt meg.”

Az olimpikon azt ígérte, hogy a hagyatéki tárgyalás után az örökségéhez is hozzájut, így visszafizeti majd a tartozásokat.

„Reménykedünk, mert az édesapja halála után állítólag örökölt egy nagyobb összeget. Ennek tudatában is adtunk neki pénzt, hiszen volt alapja annak, hogy ezt valamikor visszafizeti. Tegnap is beszéltem vele, hogyan lehetne ezt a lavinát megállítani. Nem az a célunk, hogy hírverést csapjunk, hanem az, hogy a sértettek visszakapják a pénzüket. Kértem, hogy mondjon bármit, ami egy kis reményt adhat, hogy ez ügy megoldóik, de semmi nem történt. Feleslegesen próbálkoztam. Azóta több súlyosbító körülmény is kiderült, de erről még nem beszélhetünk. Ennek a csoportosulásnak az a célja, hogy megállítsuk őt, hogy további károsultak ne legyenek. Ahogy láttam, letörölte magát, vagyis az egyik profilját a közösségi oldalakról, a másik szerintem még él. Nagy vagyona nincs, sőt, mondhatni semmi nincs a nevén. Azt a lakást is árulta, amit ő bérelt, már ezzel kapcsolatban is felvettük a kapcsolatot a tulajdonossal. Szerencsére időben, a kényszerkijelentés már folyamatban van. Közel harminc éve él így. Magyarország, Ausztria, Kanada, Amerika között ingázott, tehát elképzelhető, hogy más országokban is vannak károsultak.” 

Az egykori barát hozzátette, hogy a sportoló többször is panaszkodott rosszullétre, ilyenkor mindig ingerültebben kérte a segítségül szolgáló összegeket. Mint kiderült, nemrég egy újabb hódolót is próbált becserkészni, ám még időben sikerült figyelmeztetni, hogy egy csalóval van dolga.

A rendőrség csalás és okirat-hamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt nyomoz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top