nlc.hu
Aktuális

Lejárt a távoltartás az albertirsai családirtó ellen

A gyilkosság előtt két héttel járt le a távoltartási végzés az albertirsai családirtó ellen

A meggyilkolt asszony még májusban kérvényezte a távoltartást.
albertirsai családirtás

Ahogy arról mi is beszámoltunk, megölte a családját egy férfi szombaton Albertirsán.

A gyilkos azzal hívta fel a 112-es segélyhívót szombat délután, hogy megölte a családját, majd öngyilkosságot kísérelt meg. A rendőrök az albertirsai címen egy nő és egy kisgyerek holttestét, valamint egy vérző férfit találtak. A 35 éves férfit kórházba vitték, jelenleg rendőri felügyelet alatt áll. Mint kiderült, a férfi a nőt egy vascsővel verte agyon, kétéves kislányukat pedig megfojtotta.

Az RTL Híradó megtudta, hogy a szomszédok szerint a férfi korábban többször is bántotta az asszonyt, de a nő nem kapott segítséget a hatóságoktól. A bíróság hétfőn a csatorna kérdésére elárulta: a férj ellen június 15-éig távoltartási végzés volt érvényben, így a férfi addig nem látogathatta családját.

A hivatal kiemelte: egy ilyen végzés nem hosszabbodik meg automatikusan, azt újra kell kérelmezni. Mérő Vera nőjogi aktivista szerint ilyenkor csak a szerencsén múlik, hogy a bántalmazott fél egy olyan bírósághoz kerül-e, ahol az ő védelmét helyezik előtérbe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top