nlc.hu
Aktuális

Fejlemények az albertirsai családirtás ügyében

Már péntek este megölhette feleségét és kislányát az albertirsai családirtó – nem tudni, mit csinált fél napon keresztül

Jelenleg kórházban van a férfi, mert magával is végezni akart.
albertirsai családirtás

A rendőrök gyanúja szerint már péntek este megölhette a 33 éves feleségét és két és fél éves, közös kislányukat az albertirsai családirtó – aki korábban katona volt, néhány éve szerelt le -, de csak szombat délután szólt a rendőröknek – számolt be az RTL Híradó. Hogy mit csinált éjszaka és fél napon keresztül, egyelőre nem tudni.

A férfi nem tett vallomást a rendőröknek. Több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítják. Őrizetbe vették és kezdeményezik a letartóztatását. 

A gyilkos korábban is bánthatta feleségét. Előfordult, hogy a település polgárőreitől kért segítséget az asszony. Bár egy fedél alatt élt a férjével, már nem voltak együtt. Az RTL Híradó az egyik családtagtól úgy értesült, hogy a nő korábban távoltartást kért a férje ellen, de nem kapott.

A törvény szerint közvetlen és súlyos bántalmazáskor lehet elrendelni távoltartást, viszont a Patent Egyesületnél azt állítják, ezt nagyon sokszor nem kapják meg a bántalmazottak. A nők jogaiért küzdő civil szervezet szerint sokszor csak a bíró jóindulatán és felkészültségén múlik. Pedig ha elrendelik, az valóban védelmet nyújtana.

Van segítség!

Ha te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!

 Kiemelt fotó: MTI / Lakatos Péter

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top