nlc.hu
Aktuális

Elvették a működési engedélyét a TikTok dokinak

Lekapcsolták a TikTok-dokit, aki élő közvetítésben műtött és nem figyelt a pácienseire

Egy híres TikTok plasztikai sebésznek megtiltották a gyakorlást, miután élőben közvetítette a meghiúsult műtéteit.

Dr. Katharine Roxanne Grawe igen népszerű lett a közösségi médiában, mégpedig azzal, hogy véres beavatkozásait élőben közvetítette. Azonban többen aggódni kezdtek, amikor azt vették észre, hogy a doki inkább a nézők kérdéseire válaszol, mintsem a műtétet végző személyre figyelne.

Már korábban figyelmeztették főnökei, hogy hagyja abba az élő közvetítést, pláne úgy, hogy közben válaszol a kommentelőknek, és hivatalos figyelmeztetéseket is kapott emiatt, de mégis folytatta.

Végül egyik betegét, aki brazil fenékemelést és bőrfeszesítő beavatkozást kapott, egy hét múlva kórházba kellett vinni, mert “szabad levegőt” találtak a hasában.

Tiktok doki

Fotó: TikTok

Az is kiderült, hogy agyfunkció vesztése is volt, mert a mája megsérült. Egy másik betegnél fertőzés és sérülés alakult ki a hasüregben, és ez egész életére hatással lesz.

Az élő közvetítések folytatása és a betegek által elszenvedett egyéb problémák miatt egyelőre elvették orvosi engedélyét, és egyik betege mintegy 350 000 font (több mint 152 millió forint) kártérítést kapott.

@paralegal__ If you have been seen by this doctor in Ohio m, please contact the medical board with your complaint or the Facebook page to share your experience. #tiktokdoctor #doctorroxy ##ohio #doctorroxy #breakingnews #news #tiktoknews ♬ original sound - LET’S TALK ABOUT IT❗️

Az Ohio Orvosi Tanács szóvivője azt mondta, hogy a betegek bíztak Dr. Roxyban azok alapján, amit a közösségi médiában láttak. Úgy tűnt, mintha az életveszélyes szövődményekkel járó nagyszabású műtétek bulisak lennének.

A döntés után az ex-doktornő azt mondta, hogy le akarta rombolni a merev és ijesztő falat a betegek és az orvosok között.  Hozzátette, hogy ma már látja, mennyire nem szakmaiak a feltöltött videói, és megérti, ha a tartalmaival olykor gondatlannak tűnt és megsértett velük betegeket, kollégákat.

Más plasztikai sebésznek is az engedély bánta a tiktokkozást. Felfüggesztettek azt a São Pauló-i plasztikai sebészt is az állásából, aki feltöltött pár TikTok-videót, amelyben a koreográfia része volt a páciensekről leoperált bőr és zsír. A furcsa az egészben az, hogy nem most kezdte: Caren Trisoglio Garcia már hónapok óta erre használja TikTok-csatornáját, emiatt a Plasztikai Sebészek Brazil Társasága már ki is zárta soraiból, de a fiatal nő folytatta a „tartalom” megosztását.

(Via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top