nlc.hu
Aktuális

Ölében ülő kisgyerekkel vezetett

Kisgyerekkel az ölében vezetett egy nő Biatorbágynál, videón a megdöbbentő eset

Egy szakember szerint életveszélyes volt, amit a kocsit vezető nő művelt.
vezetés,

Kisgyerekkel az ölében vezetett egy nő Biatorbágy közelében. Videó is készült a megdöbbentő esetről. A Tényeknek nyilatkozó szakoktató szerint nemcsak az a baj, hogy nincs biztonságosan rögzítve a gyerek, hanem az is, hogy egy ütközés esetén kinyíló légzsák életveszélyes sérüléseket okozhat.

„Baleset esetén, ha például kinyílik a légzsák, és a gyerek ott van az ölünkben, akkor azt képzeljük el, hogy a gyerek súlya elindul előre és a légzsák körülbelül 200-300 kilométer/órás sebességgel nyílik, és ezzel üti meg a gyereket. Bele se merek gondolni, mi történhet egy ilyen esetben” – vázolta fel Barta Judit.

A rendőrség eljárást indított az autó vezetője ellen kiskorú veszélyeztetése és a közlekedési szabályok megsértése miatt.

Egyébként nem ez az első ilyen eset. Korábban már beszámoltunk arról, amikor egy nő ölében ülve egy 10 év körüli kisfiú kormányozta az autót a Ferihegyi repülőtérre vezető négysávos gyorsforgalmi úton, Budapesten. Nyíregyházán is történt már ilyen szabálytalanság, akkor egy 25 éves nő a négyéves fiával az ölében vezetett úgy, hogy a biztonsági övet sem kötötte be.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top