nlc.hu
Aktuális

Leállt sok önvezető taxi, mert elfogyott a sávszélesség.

Elfogyott a sávszélesség, dugót csináltak az önvezető taxik

Annyian mentek egy helyre bulizni, hogy a mobil internetük megette a taxik által használt sávszélességet.

A szintén a fesztivál miatt ott dolgozó önvezető autó taxik számára viszont emiatt nem maradt elég sávszélesség, úgyhogy leálltak pénteken este, San Franciscóban – írja a CNN.

Elfogyott a sávszélesség, dugót csináltak az önvezető taxik

A kaliforniai hatóságok a napokban döntöttek úgy, hogy a sofőr nélküli taxikat működtető társaságok a hét minden napján, a nap 24 órájában dolgozhatnak a városban. A Cruise nevű társaság,

aminek járművei több kereszteződést is eltorlaszoltak

bekapcsolt elakadásjelzővel, nemrég büszkélkedett el autóik négymilliomodik megtett mérföldjével.

 

Az Outside Lands nevű zenei fesztivál miatt a mobilinternet-hálózat úgy leterhelődött, és a járműveiknek nem maradt elég sávszélesség, emiatt álltak meg. A Cruise vizsgálja az esetet, hogy ne legyen több ilyen.

A San Francisco-i döntéshozó testület elnöke,

Aaron Peskin szerint

az önvezető autókat működtető társaságok százával zúdítják a járműveket a város utcáira. A cégeknek szünetet kellene tartaniuk, amíg nem tökéletesítik a technológiájukat – de hát a big data nem így működik.

 

A San Francisco-i

rendőrök, seriffek és tűzoltók szervezetei levélben fejezték ki aggodalmukat,

mert az önvezető járművek akadályozhatják őket, ha sürgős esethez sietnek. A helyi tűzoltóság idén 55 ilyen esetet tapasztalt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top