nlc.hu
Aktuális

Békés vármegyei földrengés és utórengések

Újra rengett a föld Békésben, további utórengések várhatók

A földrengést megint sokan érezték, voltak, akik álmukból riadtak fel.
Földrengést jelző szeizmológiai műszer rajza

Vasárnap hajnalban két újabb utórengés követte az előző napi Szarvas környéki földrengéseket, az egyik négy óra előtt, a másik negyed hat körül – közölte a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium.

A 4,2-es és a 3,5-ös magnitúdójú földrengést több helyen érezték, további utórengések várhatóak a környéken. Az obszervatórium azt írta a Facebook-oldalán, hogy földmozgást ismét széles körben érezte a lakosság, sokan felriadtak álmukból.

A bejegyzés alatt többen írták, hogyan élték meg a földrengést.

  • „Szörnyű..azóta sem merek visszaaludni…féltem a gyerekem”
  • „5:14 Gyomaendrőd újra. Még morajlott is, mint amikor az ég dörög.”

Mint arról beszámoltunk, szombat délelőtt Békés vármegye több pontján földrengéseket észleltek. Először Gyomaendrőd közelében a Richter-skála szerint 4-es erősségű földmozgást regisztráltak, pár perccel később Túrkeve közelében, majd csaknem másfél óra múlva Szarvasnál is földrengés történt.

Egy videó is megjelent, amelyet egy csabacsűdi család kertjében vettek fel, amikor épp elérte otthonukat a nagy erejű első földrengés.

(MTI/nlc)

(Kiemelt kép: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top