nlc.hu
Aktuális

Jövőre végleg bezár az Átrium

Nincs tovább: még egy évad és végleg bezár az Átrium

A közönség szeretete és támogatása már több alkalommal is kihúzta az Átriumot a bajból, de most úgy döntöttek, még egy idény, aztán biztosan abbahagyják. 2024 nyarától nincs többé Átrium.
Átrium

„Kedves Nézőink,

sajnálattal jelentjük be, hogy az Átriumban zajló színházi tevékenységünket a most kezdődő évad végével, 2024 nyarán befejezzük”

– indult a közlemény, ami hétfőn a kora esti órákban jelent meg az Átrium Facebook-oldalán. A színház már számos alkalommal nézett szembe a bezárás rémével, és sok küzdelem valamint sok támogatás árán sikerült csak felszínen maradniuk. Mostanra lett elegük a küzdelmekből: egy búcsúévad után 2024 nyarán végleg lehúzzák a rolót – szúrta ki a 444.

Azt írják, hogy a tavaly nyári közösségi támogatás rengeteg erőt adott a színháznak, azóta is ebből táplálkoztak, mostanra viszont belátták, hogy nincs rá esély, hogy méltó és kiszámítható környezetben folytathassák a munkájukat.

Nem lehet minden évben csak túlélni

– írják, kiegészítve azzal, hogy az intézményük így is csak úgy működőképes, hogy egy ember három helyett is dolgozik. Még azelőtt szeretnék befejezni, hogy ennek látható hatása lenne a művészi munkájukon. Elfáradtak az öt éve tartó kötéltáncban és a fenntarthatatlan helyzetben. A közleményben kritizálják azt, ahogy a magyar kormány bánik a független kultúrával, és hosszan mondanak köszönetet azoknak, akik a nehéz időkben kitartottak mellettük és támogatták őket.

A támogatási programjukat szeptember elsejével megszüntetik, és akinek szeptember elsején érvényes tagsága van, annak a jogai és kedvezményei a kifutásig érvényben maradnak. Most minden erejükkel azon vannak, hogy egy méltó évaddal búcsúzhassanak el a közönségtől.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top