nlc.hu
Aktuális

Cuki drogkereső kutyák

Ettől a két cukiságtól rettegnek most a drogcsempészek – fotók

Kiváló duót alkot a két eb.

Tündéri kiskutyákról adott ki fotókat az osztrák rendőrség. A drogfogásokkal pózoló két négylábú azonban nemcsak édes, hanem remek munkaerő is – írja a police.hu.

Az egyik parson terrier Ausztriában már legendás kábítószer-kereső rendőrkutyának számít. Pitt von Taffatal már 4 éve üldözi a kábítószer-bűnözőket. A cuki kistestű eb már a kiképzése alatt sorra szagolta ki a drogot rejtő csomagokat a schwechati reptéren.

drogkereső

A neves drogkereső terrier, Pitt von Taffatal – Forrás: police.hu

A Brisko v. Little Wild Paws névre keresztelt másik négylábú is már ugyanezt csinálja. Ugyan még zajlik a kiképzése, de máris kiütközött a tehetsége.

drogkereső

Balra Brisko v. Little Wild Paws, jobbra pedig Pitt von Taffatal – Forrás: police.hu

Ők immár munkatársak, és remek duót alkotnak. Mint a portál megjegyzi, borítékolható, hogy minden Ausztriába tartó drogcsempész, illetve ott bűnöző kábítószerkereskedő retteg, illetve rettegni fog tőlük.

drogkereső

Pitt von Taffatal reptéri csomagokban is kiszagol minden drogot – Forrás: police.hu

Pitt von Taffatal segítségével egyébként már több száz kilogramm drogot foglaltak le az osztrák rendőrök és vámosok, főleg Afrikából érkező csempészek csomagjaiban, de nyomozók is igénylik négylábú kollégájuk szolgálatait. Legutóbb a Bécs északnyugati részén lévő Währing egyik lakásában szagolt ki 35 kilogramm cannabist, cannabisolajat és hallucinogén gombát, és ebből a sikeres kutatásból Brisko v. Little Wild Paws is kivette a részét. 

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top