A panírozott, gyorsfagyasztott ételek és a Ripp-Ropp termékek gyártója, a debreceni Marnevall Zrt. szombaton a Zamat Fesztiválon egy 2,3 négyzetméteres rántott húst készített el, ami 150-szer nagyobb, mint egy normál méretű rántott hús. Ehhez a rendkívüli teljesítményhez több, mint 30 kiló hús volt szükséges és a panírozáshoz is ipari tételben használtak fel lisztet (20 kilót), több száz tojást, 50 kiló morzsát, 1 kiló sót, 25 deka borsot, valamint 300 liter olajat.
A rekordkísérletet a Magyar Rekordok Szövetsége felügyelte, aki a rekordot hitelesítette. A szervezet képviselője a közönség hatalmas ovációja közben bejelentette, hogy tudomásuk szerint nemcsak Magyarországon, de a világon is ez a legnagyobb, egyben készült rántott szelet.
A gigászi rántott hús elkészítéséhez egyedileg gyártott asztalokra, valamint panírozó, lisztező és tojásozó kádakra volt szükség. A 30 kilónyi kilapított karajhúst összezárható rácsok közé szorították. Ennek a speciális rácsnak a segítségével mozgatták a liszttől a panírmorzsán át a 300 liternyi sütőolajig, ahonnan 4 embernek kellett kiemelnie.
Kiemelt fotó: illusztráció, iStock