nlc.hu
Aktuális

Nyilatkozott a bevodkázott vasutas

Megszólalt a bevodkázott vasutas, aki miatt állt a vonatközlekedés – állítja: egyedül érezte magát és rossz döntést hozott

Úgy berúgott, hogy nem tudott dolgozni.
vodka

Vádat emeltek egy forgalmista ellen, aki az egyik zalai vasútállomáson tavaly karácsony első napján annyira lerészegedett, majd elaludt, hogy leállt miatta a vasúti közlekedés. Az 50 éves férfi – aki csaknem 30 éve dolgozott a vasúttársaságnál – aznap kora este lépett szolgálatba forgalmi szolgálattevőként a Pacsához közeli vasútállomáson, ahol kezelnie kellett volna a vasúti jelzőket, amellyel engedélyezni lehet a vonatoknak az érkezést és az indulást.

A vasutas már a szolgálatba lépése kezdetén italozni kezdett, a magával vitt egy liter vodka elfogyasztása után azonban az esti órákra “szolgálatteljesítésre és cselekvésre képtelen állapotba került”. Emiatt a menetrend szerint Szombathely és Pécs között közlekedő két személyvonatot nem tudta fogadni, a biztosítóberendezésen nem állított be számukra szabad jelzést, nem adott engedélyt a szerelvények továbbhaladására. A várakozásra kényszerülő és a fennakadás okát kutató kollégái folyamatos telefonhívásait sem fogadta, ezért a vasutas munkatársai értesítették a rendőrséget. A járőrök az erősen ittas, alvó férfit az állomás forgalmi irodájában találták meg. Az őt váltó forgalmista csak mintegy másfél órás késéssel tudta elindítani a várakozó személyvonatokat.

A helyiek megdöbbentek a történteken. A MÁV – a zéró toleranciára hivatkozva – azonnal elbocsátotta a részeg baktert.

Akár 5 évre is börtönbe kerülhet a felsőrajki vasutas, aki azt mondta az RTL Híradónak, hogy egyedül élt, egyedül is dolgozott, karácsonykor pedig besokallt és hozott egy rossz döntést, amit nagyon sajnál. Most munkát keres és a szüleinél húzza meg magát, ugyanis a szolgálati lakását is elveszítette. 

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top