nlc.hu
Aktuális

Átverés mások lakásával

Mások lakását adja bérbe egy csaló Debrecenben, már 3 éve körözi a rendőrség

Legutóbbi áldozatától 410 ezer forintot csalt ki.
lakáskulcs,

Már 3 éve kiadja mások lakását egy debreceni csaló – számolt be a Tények. Az a módszere, hogy egy-két éjszakára kibérli a lakást a tulajdonostól egy előre megbeszélt dátumon, majd az interneten meghirdeti, és a gyanútlan jelentkezőktől több havi kauciót kér. 

A férfi – legutóbbi esetben is – kedvező áron hirdette az albérletet, minden információt megszerzett az ingatlanról. Ezúttal egy debreceni párt vert át a csaló, akit a rendőrség már 3 éve köröz. A fiatal pártól 410 ezer forintot szerzett így. Azt nyilatkozták a Tényeknek, hogy semmit sem sejtettek.

Felmentünk, megnéztük a lakást. A lakás teljesen rendben volt. És akkor elkezdtük az anyagi vonzatát átbeszélni” – mesélték. A csaló, Verebes Sándor közben meggyőzte a fiatal párt, hogy fizessék ki a kauciót, sőt szerződést is kötött az albérlőkkel, ehhez a saját papírjait használta. Így azonosították, elfogatóparancs van ellene.

A fiatal pár egy éjszakát töltött a lakásban. Másnap, amikor a lakás valódi tulajdonosa takarítani indult, ő is megdöbbent a fiatal pár láttán. Hívták a rendőrséget, de a csalónak ekkor már nyoma veszett.

A szakértők szerint az ilyen átverést úgy lehet a legkönnyebben elkerülni, ha albérlőként elkérjük a tulajdoni lapot.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top