nlc.hu
Aktuális

Elítélték a két fiatalkorút, akik homokot tömtek egy fiú szájába

Elítélték a két fiatalt, akik homokot és kavicsot tömtek egy iskolatársuk szájába

Az ügyben hozott ítélet jogerős.

A Miskolci Törvényszék ítéletet hozott azoknak a fiataloknak az ügyében, akik egy iskolatársuk szájába füvet, kavicsokat és homokot tömtek, írja az MTI.

A törvényszék sajtószóvivője, Homa-Hajdu Eszter tájékoztatása szerint két fiatal tavaly márciusban egy borsodi kistelepülés iskolájának udvarán két oldalról lefogták áldozatukat. A földre fektették, majd a szájába a gyermekkorú társuk füvet, kavicsot és homokot tömött. Ezután elengedték őt, majd távoztak a helyszínről.

A gyermek a vele történtekről senkinek nem számolt be, azonban a következő napokban egyre rosszabbul érezte magát, így szülei orvoshoz vitték. Végül kórházba került, ahol megműtötték. A lenyelt idegen anyag a szervezetében bélelzáródást okozott, így a gyermek közvetlenül életveszélyes állapotba került.

Bírósági kalapács

Fotó: Pexels

A fiatalok az előkészítő ülésen beismerték bűnösségüket és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról. Őket a törvényszék társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntettében találta bűnösnek. Mindkettejüket 1 év 6 hónapra próbára bocsátotta, valamint a próbaidő alatti pártfogó felügyeletüket rendelte el. Emellett részt kell venniük a pártfogó felügyelői szolgálat által szervezett csoportos, illetve a pártfogó felügyelő által felkínált egyéb foglalkozásokon.

A bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe a vádlottak beismerő vallomását, ahogyan azt is, hogy őket a következmény tekintetében gondatlanság terheli, illetve, hogy amennyiben iskolatársuk azonnali szakszerű orvosi segítséget kap, úgy a közvetlenül életveszélyes állapot, műtéti beavatkozással valószínűleg elkerülhető lett volna.

A törvényszék ugyanakkor súlyosító körülményként vette figyelembe a társtettesi elkövetést és a sértett számára okozott pszichés megterhelést, valamint azt, hogy a cselekmény következtében a sértett hosszabb időtartamú gyógykezelésre szorul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top