nlc.hu
Aktuális

Matthew Perry már többször került halálközeli helyzetbe

Matthew Perry egy korábbi interjújában arról beszélt, hogy neki már nem kellene élnie

A Jóbarátok sztárjáról tudható volt, hogy jó ideje küzd a függőségeivel, de tavaly úgy tűnt, elkötelezte magát józansága mellett és optimista a jövőt illetően. Nyíltan beszélt minderről, miközben új könyvét reklámozta, amelyben halálközeli élményeiről is írt.

Ahogy azt az nlc is megírta, meghalt Matthew Perry, aki a Jóbarátok című sorozatban Chandlert alakította. Sajtóhírek szerint a színészt Los Angeles-i otthonában, egy jakuzziban találták meg, és a jelenlegi információk alapján nem találtak idegenkezűségre utaló nyomot. Perry 54 éves volt.

Matthew Perry édseanyja távozik a fia otthonából.

Los Angeles, Kalifornia, 2023. október 28. – Suzanne Perry egy autóban távozik, miután a fiát, a színész Matthew Perry Matthew-t szombat este holtan találták a Pacific Palisades-i házában. (Wally Skalij/Los Angeles Times a Getty Images)

Úgy tudni, egy asszisztense találta meg a sztárt, és hívta a 911-et, de már nem tudtak rajta segíteni.

Perry számos filmben és tévéműsorban szerepelt pályafutása során, de leginkább Chandler Bing szerepéről volt ismert a népszerű sitcomban, a Jóbarátokban, amelyben 2004-ig szerepelt.

Tudta, hogy bármikor meghalhat

Alig egy évvel azelőtt a Jóbarátok sztárjával egy órás interjút készítettek Diane Sawyerrel a Jóbarátok, szerelmek és a Rettenet című emlékiratával kapcsolatban. Ebben a beszélgetésben Matthew őszintén beszélt a küzdelmeiről, és arról, hogy a függősége miatt már többször került a halál közelébe, ugyanakkor azt is elmondta, hogy jól van, és optimistának tűnt a jövőjét illetően.

A könyvben és annak promóciójában Perry felidézte, hogy függőségének csúcspontján, a Jóbarátokban töltött későbbi éveiben napi 55 Vicodin tablettát vett be. De olyan is volt, hogy pirulákat lopjon ki idegenek gyógyszeres szekrényeiből.

Többször beszélt és írt arról is, amikor közel került a halálhoz, és a könyvet azzal a mára borzongató mondattal nyitotta meg, hogy mára halottnak kellene lennie.

2018-ban két hetet töltött kómában, amit hónapokig tartó gyógyulás követett, miután a kábítószer-használata következtében a vastagbele megrepedt. A People-nek a könyve megjelenéséhez időzített címlapsztoriban elmondta, hogy az orvosok azt mondták a családjának, hogy „2 százalék esélye van az életre”.

 

„Egy ECMO-gépnek nevezett dologra tettek fel, amely helyetted végzi a légzést. Ezt hívják Üdvözlégy Máriának. Senki sem éli túl” – mondta. „Öt embert tettek ECMO-gépre azon az éjszakán, a másik négy meghalt, én pedig túléltem. Szóval a nagy kérdés az, hogy miért? Miért én voltam az, aki túlélte ? Valami okának lennie kell.”

Van valami oka annak, hogy még mindig itt vagyok

– mondta a színész.

Memoárjában Perry feltárta függőségének sokkoló költségeit, és felfedte, hogy közel 14 millió dollárt költött arra, hogy kijózanodjon, 14 műtéten esett át, és majdnem meghalt – nem egyszer – az évek során.

Egy alkalommal teljes öt percre megállt a szíve.

Nagyon furcsa olyan világban élni, ahol ha meghalsz, az sokkolná az embereket, de senkit sem lepne meg” – mondta Perry a könyvében.

A könyvreklámban Perry őszintén és érzelmesen beszélt arról a kétségbeesésről és magányról, amelyet a hírnév csúcsán érzett, miközben kétségbeesetten próbálta visszaszerezni az irányítást élete felett. De tavaly októberben a People magazinnak adott interjújában végre bizakodó volt a jövőjét illetően is.

„Most elég egészséges vagyok” – mondta a lapnak.

Noha nem árulta el a magazinnak, hogy mennyi ideje volt józan, de azt elmagyarázta, hogy megtanulta elfogadni, a hibák a gyógyulás részét képezik, és csak azért mert valaki visszaesik, még nem jelenti azt, hogy elbukott a józanság felé vezető úton. Az interjúban azt is elmondta, hogy a legsötétebb időszakai „minden tekintetben” erősebbé tették.

Via: 1, 2 , 3

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top