nlc.hu
Szabadidő

Ezek a legjobb könyvek az október-novemberi újdonságok közül

10 vadiúj könyv, ami szuperül fog mutatni a karácsonyfa alatt

Az október-novemberi megjelenések közül válogattunk ajándéknak valót, mert egy könyvnek mindenki örül!

Mi mindig is nagy támogatói voltunk a könyves ajándékoknak, ezért hogy megkönnyítsük a helyzeted, összegyűjtöttünk 10 október-novemberi megjelenést. A friss, ropogós újdonságok között találsz memoárt, cuki, de nem felszínes romkomokat, borzongató bűnügyi sztorikat, megismerhetsz emberi történeteket, de saját magadat is – tehát gyakorlatilag bármilyen műfaj legyen is a kedvenced neked vagy az illetőnek, akinek az ajándékát vadászod, biztosan találsz valamit a listán, ami tetszeni fog.

Matthew Perry: Jóbarátok, szerelmek és az a RettenetKönyvajánló

A Jóbarátok sztárjáról, Matthew Perryről már jó ideje tudni lehetett, hogy a sorozat forgatása alatt komoly függőséggel küzdött. De azt egészen a könyve megjelenésééig nem volt világos, hogy milyen mélységben határozta ez meg a színész életét, milyen nehezen mászott ki belőle, és hogy hogyan került egyáltalán a függőség fogságába. Erről, és ahogy a kötet címe is üzeni: Jóbarátokról és szerelmekről is szól a sztár memoárja, amihez nem más, mint a kultszéria Phoebe-je, Lisa Kudrow írta az előszót.

Könyvmolyképző Kiadó, 4990 Ft

Christina Lauren: A lelkitárs egyenlet

A Christina Lauren néven publikáló szerzőpáros újabb imádnivaló, a fiatalabb nőknek szóló chick lit-regénnyel jelentkezett. A lelkitárs egyenletben megismerheted Jess Davist, az egyedülálló anyát – aki a legjobban a számok világában érzi jól magát –, és dr. River Peñát, egy DNS-alapú társkereső alapítóját. A nő ugyan instant az egyik legellenszenvesebb férfinak könyveli el Rivert, mégis kiderül, hogy a DNS-ük alapján tökéletes párt alkotnának. Ezáltal elkerülhetetlenül is ők lesznek River társkeresőjének arcai, miközben a színfalak mögött ki nem állhatják egymást – egy igazi ellenségekből lett szerelmesek sztori, amiben az írónők tudományos pontossággal adagolják a humort és az érzelmeket.

21. Század Kiadó, 4690 Ft

Jussi Adler-Olsen: Nátrium-kloridKönyvajánló

A skandináv krimi rajongóinak hatalmas hírünk van: végre megérkezett a közönségkedvenc Q-ügyosztály sorozat 9. része! Miután A 2117. áldozatban Assad volt a fókuszban, most a koppenhágai rendőrség egy másik tagjának múltjába kalauzolja az olvasót Jussi Adler-Olsen. Ez pedig nem más lesz, mint a gyilkossági csoport vezetője, Marcus Jacobsen, aki évtizedek óta képtelen elfelejteni egy kisfiú tragikus halálát – ezért mikor a gyerek édesanyja meghal, Marcus arra kéri Carl Morcköt és csapatát, hogy göngyölítsék fel az ügyet. Csakhogy ez – ahogy az lenni szokott – sokkal bonyolultabb feladat, mint amilyennek elsőre tűnik.

Animus Könyvek, 4690 Ft

George R. R. Martin: A Sárkány felemelkedése

A Sárkányok háza hatására újra fülig beleszerettél a Trónok harca világába és legfőképpen a Targaryenekbe? Akkor jó hírünk van: most minden eddiginél többet megtudhatsz Westeros legnagyobb uralkodóházáról A Sárkány felemelkedése című kötetből. Ezt a kiadást elsősorban a legnagyobb rajongóknak ajánljuk, hiszen bár annak a korszaknak a történetét fedi le, amit a Tűz és vérben már megismerhettünk, egy olyan enciklopédikus monstrum ez, képekkel és illusztrációkkal, amit a Trónok harca-szakértők nagyon fognak szeretni.

I.P.C. Könyvek, 14 990 Ft

Rácz-Stefán Tibor: Téged kérlek karácsonyraKönyvajánló

Ha szerinted a Hearstoppernél nincs cukibb sztori, de úgy érzed, ennyi egyáltalán nem volt még elég a hasonló romkomokból, akkor most figyelj: Rácz-Stefán Tibor regénye sikeresen ki fogja tölteni ezt a szivárványszínű űrt a szívedben. A Téged kérlek karácsonyra amellett, hogy szívet melengető karácsonyi romantikus könyv (ami mindig plusz pont!), egy reményteli coming out történetet mesél el. Mégpedig a 17 éves focista Bencéét, aki fülig beleszeretett az évfolyamtársába, Martinba – a szerelmi vallomás viszont nem könnyű dolog, pláne ha azt előbújással együtt kell meglépned. A magyar Nick és Charlie garantáltan levesz majd a lábadról.

Könyvmolyképző Kiadó, 3499 Ft

Ken Follett: Notre-Dame – A katedrális története

Bár Ken Follettet leginkább a történelmi fikció mestereként ismerjük, néha ő is ismeretlen vizekre evez: így például nemrégiben kipróbálta magát a nem fikciós műfajban is. Hogy mi inspirálta őt erre? A Notre-Dame-i tragikus tűzvész. A párizsi székesegyházról szól ez a könyv – melynek bevételét az író egy az egyben az épület restaurálására fordítja –, ami a katedrálisokat kívül-belül ismerő szerző tollából ugyanolyan lebilincselő olvasmánynak ígérkezik, mint bármelyik korábbi műve, hiszen valójában ez nem más, mint egy szerelmeslevél a Notre-Dame-hoz.

Gabo Kiadó, 3790 Ft

Michael Chabon: Telegraph AvenueKönyvajánló

Oké, tudjuk, hogy nem szabad egy könyvet a borítója alapján megítélni, de láttál már ennyire szép fedlapot?! Még szerencse, hogy Michael Chabon regényénél a külcsínt hasonlóan minőségi belbecs követi. A Telegraph Avenue két, baráti házaspárról szól: Nat és Archy közös lemezboltot vezetnek, feleségeik, Aviva és Gwen bábaként dolgoznak együtt. Csakhogy mindkét páros munkája válságba kerül – a boltot a bezárás fenyegeti, a bábákat pedig egy problémás szülés miatt támadják. A négyesfogat küzdelmét Chabon popkulturális utalások, rasszról, barátságról és szeretetről szóló kommentárok és humor szemüvegén keresztül meséli el.

21. Század Kiadó, 5490 Ft

Glázer Tamás: Így karácsonyoztunk a 80-as években

A Tó-retró blog szerzője a nosztalgia-szakértelmét most egy karácsonyi kötetben gyűjtötte össze: az Így karácsonyoztunk a 80-as években nem árul zsákbamacskát. A könyv tényleg arról szól, milyen is volt anno, a ’70-es ’80-as években a szeretet ünnepe. Milyen játékok kerültek a fa alá, és milyen elmaradhatatlan ételek az asztalra? A karácsony minden szegletére kitérő kötetben elmerülhetsz a nosztalgia kellemes hullámaiban. Ha viszont még nem éltél a korszakban, akkor azért érdemes fellapoznod a könyvet: megismerheted, hogyan töltötték igazából az ünnepeket a szüleink. (Megsúgjuk, hogy a könyvet sajnos boltokban nem tudod megvenni, Glázer Tamás blogján tudsz lecsapni rá.)

Tó-Retró Könyvtár, 4990 Ft

Alaina Urquhart: A Mészáros és az ÖkörszemKönyvajánló

Nem tudjuk, te hogy vagy vele, de mi egyszerűen imádjuk a véres, nyakatekert, húsbavágóan izgalmas krimiket. Ha hasonlóan „beteg” az érdeklődési köröd, akkor egyrészt üdv a klubban, másrészt elhoztuk neked az új kedvenced: A Mészáros és az Ökörszem egy igazságügyi orvosszakértő és egy pszichopata sorozatgyilkos macska-egér játszmáját követheted nyomon. A törékenynek tűnő, dr. Wren Muller (becenevén: Ökörszem) mindent megtesz azért, hogy túljárjon a Mészárosként emlegetett gyilkos, Jeremy eszén – viszont nincs könnyű dolga, a férfi pontosan tudja, hogyan nehezítse meg a holttestek vizsgálatán keresztül történő nyomozást. Úgyhogy készülj fel, hogy ezzel a könyvvel jó sok időt fogsz eltölteni a hullaházban, de ne aggódj: Alaina Urquhartnál jó kezekben vagy; az írónő ugyanis true crime podcastet vezet, és nem mellesleg maga is boncmester.

21. Század Kiadó, 4990 Ft

Schäffer Erzsébet: Indián nyár – Belső utakon

A karácsony után érkezik az „új év, új én” időszaka, amihez kiváló társunk lehet egy önismereti könyv. Schäffer Erzsébet igazi léleksimogató írásairól híres, és az Indián nyár című köteténél sem lesz ez másképp. Hogy az írónőt idézzük: „Az Indián nyár alcíme: Belső utakon. Mert az ember élete utolsó harmadában legbelső útjaihoz is elérkezik. Itt aztán érdemes barangolni. Fájdalommal és örömmel jár, de megéri.”

Central Könyvek, 3290 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top