nlc.hu
Aktuális

A hazai gáztározók töltöttsége

A hazai gáztározók töltöttségi aránya jelenleg 98 százalékos

Az Európai Unió november elsejei határidőt ír elő a tagállamoknak, amit Magyarország már a nyár végén teljesített.

Az Európai Unió november elsejei határidőt ír elő a tagállamoknak, hogy elérjék a 90 százalékos kötelező feltöltési arányt a földfelszín alatti gáztárolókban. Ez az elvárás Magyarországon már augusztus végére teljesült – írja a 24.hu az Energiaügyi Minisztérium közleménye nyomán.

Az októberi enyhe időjárás következtében a fűtési szezon hivatalos kezdete után is nőtt a készletmennyiség, a töltöttségi arány jelenleg 98 százalékos. A hazai tárolókban jelenleg több mint 6,4 milliárd köbméter földgáz. A most elérhető készlet több mint 160 százalékát teszi ki a tavalyelőtti lakossági fogyasztásnak.

Földgázkészlet Magyarországon

(Fotó: Getty Images)

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, az október 23-ai hosszú hétvégén Körösszakálon csupán 17,1 Celsius-fokig csökkent a hőmérséklet. Ezzel megdőlt az erre a napra vonatkozó legmagasabb minimumhőmérsékleti rekord. A korábbi rekord 16,4 fok volt, amelyet 2019-ben mértek Pécs-Árpádtetőn.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top