nlc.hu
Aktuális

Éhen halt kislány Tarnazsadányban

Megszólalt a nagymama az éhen halt unokájáról: „Etettük, de nem hízott”

Mindössze 3 kiló volt az 5 hónapos kislány.
Tarnazsadány

Mint arról beszámoltunk, meghalt egy kislány a Heves megyei Tarnazsadányban. Az 5 hónapos kislányt péntek reggel halva találták a kiságyában. Az eset után a nagymama nyilatkozott az RTL Híradónak, azt mondta, az egész családot megviselték a történtek.

A nagymama szerint a kicsi súlya alig gyarapodott születése óta, ezért orvosnál is jártak vele. “Mindig kiváltottuk a tápszert, etettük, de nem hízott. Még mink is sajnáltuk, hogy mért nem hízik, mint más kicsi, hogy fejlődött 3 hónaposan. Ő volt 5 hónapos és olyan volt, mint aki most született” – nyilatkozta megtörten.

A család szerény körülmények között él, tizenketten laknak egy házban, összesen 5 gyerekről gondoskodnak.

A polgármester szerint az anya másik két gyerekét ideiglenesen a dédnagymama vette magához.

A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt indítottak nyomozást ismeretlen tettes ellen. Az első orvosszakértői vélemények hétfőre várhatók a gyerek halálával kapcsolatban.

Újszülött- és csecsemőkorban amúgy heti 150-250 gramm súlygyarapodás számít egészségesnek. A csecsemő az első hónap végére körülbelül 750 grammal gyarapodik. A gyerekek jellemzően 6 hónapos korukra megkétszerezik, 1 éves korukra megháromszorozzák a születési súlyukat. A csecsemők testsúlyát és annak változását sok tényező befolyásolja, többek között a genetika, a terhesség hossza, az anya táplálkozási és életmódbeli szokásai, vagy éppen a várandósság alatti betegségei.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top