nlc.hu
Aktuális

Összeütközött két vonat Sápon

Állomáson várakozó vonatba csapódott egy másik Sápon, többen megsérültek – frissítve!

Vizsgálják a baleset körülményeit.

Tehervonat ütközött össze egy várakozó személyvonattal a Hajdú-Bihar vármegyei Sáp vasútállomásán szerda hajnalban, a balesetben többen megsérültek. A Mávinform tájékoztatása szerint a tehervonat eddig tisztázatlan okból nem vette figyelembe a Sáp állomásra számára behaladásra tiltó jelzést, meghaladta a jelzőt és nekiütközött az állomáson várakozó Biharkeresztesről Püspökladányba tartó személyvonatnak.

A balesetben mindkét mozdonyvezető, a jegyvizsgáló, illetve a vonaton tartózkodó öt utasból négyen megsérültek, őket a mentők ellátják.

A helyszínelés ideje alatt szünetel a vonatforgalom Püspökladány és Berettyóújfalu között, az utasokat pótlóbuszok szállítják. A Brassó felől a Keleti pályaudvarig közlekedő Corona InterCity utasait Berettyóújfalutól pótlóbusz szállítja Püspökladányig. Az arra utazóknak hosszabb eljutási idővel kell számolniuk.

A hatóság vizsgálja a baleset körülményeit.

UPDATE (9:09)

Egy ember életveszélyes sérüléseket szenvedett a vonatbalesetben – közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR-vezetője. A helyszínre nyolc mentőegységet riasztottak, négy embert könnyebb sérülésekkel szállítottak a berettyóújfalui kórházba, egy embert pedig életveszélyes állapotban vittek a debreceni kórházba.

UPDATE (11:10)

Időközben kiderült, hogy a vétlen vonat vezetője szenvedett súlyos, életveszélyes sérüléseket az ütközésben.

Pafféri Zoltán, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: a megrakott tehervonat az állj! vörös jelzőt túlhaladva rohant bele a sápi állomáson álló személyvonatba. A vasúti pályában 10 milliós kár keletkezett.

Amúgy pár nappal ezelőtt majdnem egymásba rohant két vonat Szabolcsban. A hodászi vasútállomáson két szerelvény is ugyanazon a sínpáron haladt egymással szembe. Az egyik vonat Mátészalka, míg a másik Debrecen felől érkezett. A balesetközeli helyzetet az egyik mozdonyvezető figyelmetlensége okozhatta: a piros jelzés ellenére hajtott át a váltón, ami ezt követően meghibásodott. A két járaton összesen 30-40 utas tartózkodott, szerencsére senki sem sérült meg.

Előtte pedig idén májusban számoltunk be hasonló esetről. Akkor véletlenül egy időben indította el egymással szembe két személyvonatát a Heves vármegyei Selyp, illetve Apc-Zagyvaszántó vasútállomásról a MÁV. Az eset észlelését követően a forgalmi szolgálattevők mobiltelefonon azonnal értesítették a mozdonyvezetőket, akik a vonatokat – egymástól mintegy 800 méterre – azonnal megállították. A történtek után a MÁV-nál azt nyilatkozták, hogy az utasok egyáltalán nem voltak veszélyben, valamint anyagi kár sem keletkezett.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top