nlc.hu
Utazás

Véletlenül egymással szembe engedtek két vonatot

Véletlenül egymással szembe engedtek két vonatot, szerencse, hogy nem lett belőle tragédia

Szerda délután egy időben indította el egymással szembe két személyvonatát a Heves vármegyei Selyp, illetve Apc-Zagyvaszántó vasútállomásról a MÁV.

Ahogy azt a Blikk megírta, a MÁV szerdán a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a Somoskőújfaluból Hatvanba 17:12-kor induló személyvonat (5843) nem közlekedik. Azt írták, a Selyp és Apc-Zagyvaszántó között hatósági vizsgálat miatt szünetel a vonatközlekedés, az utasokat pótlóbusz szállítja.

vonat

A kép csak illusztráció (Fotó: Getty Images)

Mint kiderült, azért indult hatósági vizsgálat, mert véletlenül egymással szembe engedtek két vonatot.

A Blikk a történtek kapcsán ugyanis megkereste a MÁV-ot, akik a következő választ adták kérdésükre:

„A Hatvan–Somoskőújfalu vonalon, Selyp és Apc-Zagyvaszántó állomás között szünetel a vonatforgalom hatósági vizsgálat miatt. Az utasokat a két állomás között pótlóbuszok szállítják várhatóan ma estig.

Hatvanból Somoskőújfaluba 15:12-kor elindult személyvonatot (5826) Selyp állomásról, míg a Somoskőújfaluból Hatvanba tartó személyvonatot (5813) Apc-Zagyvaszántó állomásról egy időben elindították.

Az eset észlelését követően a forgalmi szolgálattevők mobiltelefonon azonnal értesítették a mozdonyvezetőket, akik a vonatokat – egymástól mintegy 800 méterre – azonnal megállították.

Az utasok egyáltalán nem voltak veszélyben, anyagi kár nem keletkezett. Az eset kivizsgálása az érintett hatóságok bevonásával megkezdődött a helyszínen. A két vonat utasait a katasztrófavédelem munkatársai segítségével szállították át a pótlóbuszokra.

A két állomás között röviddel 18 óra után újraindult a vonatközlekedés. A Hatvan–Somoskőújfalu vonalon késő estére helyreállhat a menetrendszerű vonatközlekedés.

A kellemetlenségért kérjük utasaink elnézését és türelmét.” 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top