nlc.hu
Aktuális

Szembe ment vonatok Szabolcsban

Hajmeresztő pillanatok: egymással szembe ment két vonat Szabolcsban

Hatalmas baleset történhetett volna.
vonat

Kis híján komoly vonatbaleset történt Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében, a hodászi vasútállomása közelében hétfő reggel, amikor is két szerelvény ugyanazon a sínpáron haladt egymással szembe – számolt be a Friss Média. Az egyik vonat Mátészalka, míg a másik Debrecen felől érkezett.

A balesetközeli helyzetet az egyik mozdonyvezető figyelmetlensége okozhatta: a piros jelzés ellenére hajtott át a váltón, ami ezt követően meghibásodott.

A két járaton összesen 30-40 utas tartózkodott, szerencsére senki sem sérült meg.

Az eset körülményeit a MÁV és a rendőrség is vizsgálja.

Legutóbb idén májusban számoltunk be hasonló esetről. Akkor véletlenül egy időben indította el egymással szembe két személyvonatát a Heves vármegyei Selyp, illetve Apc-Zagyvaszántó vasútállomásról a MÁV. Az eset észlelését követően a forgalmi szolgálattevők mobiltelefonon azonnal értesítették a mozdonyvezetőket, akik a vonatokat – egymástól mintegy 800 méterre – azonnal megállították. A történtek után a MÁV-nál azt nyilatkozták, hogy az utasok egyáltalán nem voltak veszélyben, valamint anyagi kár sem keletkezett. 

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top