nlc.hu
Aktuális

Imádta a krimiket, így kipróbálta a gyilkolást

Imádta a krimiket, így kipróbálta a gyilkolást a 23 éves lány

A rendőrség szerint az elfogott krimirajongó magas pontszámot ért el a pszichopata-teszten. Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.

A 23 éves Jung Yoo-jung régóta a krimik megszállottja volt, valósággal falta őket mind regények, mind sorozatok formájában. A nagyapjával élő, magányos és munkanélküli fiatal nő úgy döntött, hogy a szenvedélyét a való életbe is átviszi és maga is gyilkossá válik. Magát egy középiskolás gyerek édesanyjának kiadva online keresett korrepetálást. Egy alkalmazás segítségével vagy ötven nővel vette fel a kapcsolatot, mivel olyasvalakit akart találni, aki a busani otthonában, személyesen végzi a korrepetálást. Végül egy 26 éves angoltanárral állapodott meg, aki aztán az áldozatává vált, de a dél-koreai rendőrség nem hozta nyilvánosságra a nevét – írja a 444.

Jung Yoo-jung

A krimirajongása miatt gyilkolt (fotó: Busani rendőrség)

Jung online szerzett be magának egy iskolai egyenruhát, és beöltözve jelent meg a tanárnő házánál. Nem sokat teketóriázott: miután a tanárnő beengedte őt, azonnal nekirontott egy késsel és rövid idő alatt száz késszúrást ejtett rajta. A szurkálást még azután is folytatta, hogy az áldozata már halott volt. A lakásban aztán feldarabolta az áldozatát, majd taxit hívott és egy távoli parkban található folyó közelébe vitette magát, hogy ott megszabaduljon a maradványoktól. A tettének ezt a részét nem gondolta át igazán, ugyanis a taxisofőr azonnal értesítette a rendőrséget, mert látta, hogy az utasa egy véráztatta bőröndöt emel ki a csomagtérből és dobja ki az erdőben.

Jung böngészési előzményeiből kiderült, hogy hónapokig kutatta, hogyan kell meggyilkolni egy embert és mi a legjobb módszer arra, hogy megszabaduljon a holttesttől. Nem számolt azonban a térfigyelő kamerákkal, melyek rögzítették, ahogy belépett a tanárnőhöz, valamint azt is, ahogy távozott az otthonából. A lány próbált magának enyhébb büntetést kiharcolni hallucinációkra és mentális zavarokra hivatkozva, de a gondos tervezés láttán a bíróság elutasította az érvelését. A tárgyalásán bevallotta, hogy a gyilkosság iránt a krimisorozatok és true crime műsorok miatt érdeklődött.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top