nlc.hu
Aktuális

Az Ország Karácsonyfája 2023

24 méter magas lesz idén az Ország Karácsonyfája

Egy hatalmas fenyő érkezik Hajdúszoboszlóról, hogy az Ország Karácsonyfájaként tündököljön a Kossuth téren.

Ha nem lesz nagy szél, akkor várhatóan hétfőn szállítják a a katasztrófavédelem szakembereinek, a honvédség és a rendőrség munkatársainak közreműködésével a budapesti Kossuth Lajos térre az Ország Karácsonyfáját.

karácsonyfa a Kossuth téren

Tavaly is gyönyörű volt az Ország Karácsonyfája (Fotó: Máthé Zoltán/MTI)

Sokan felajánlották a fájukat, ezúttal egy hajdúszoboszlói családi ház kertjében nőtt fenyőre esett a választás. A körülbelül 24 méter magas, 80 centiméteres törzsátmérőjű, 5 tonnás fenyőfa szállításakor esetlegesen forgalomkorlátozásra és várakozásra kell számítani várhatóan vasárnap 16 órától.

A korlátozások a Hajdúszoboszló-4-es főút- M4-es autóút- M0-s autóút- M7-M1 autópálya közös bevezető szakasz-XI. Budaörsi út-BAH-csomópont-XII. Alkotás utca-Krisztina körút-Széll Kálmán tér-Margit körút-Bem József utca-Tölgyfa utca-Margit híd-Jászai Mari tér-Balassi Bálint utca- Kossuth Lajos tér útvonalat érinthetik.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a szállítás időpontja szeles idő esetén változhat, mert ekkor nem biztonságos a daruval kiemelni a fát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top