nlc.hu
Tuti Tippek
Az Ország Karácsonyfája 2022

Sírva búcsúzott Mihály bácsi az Ország Karácsonyfájától, 42 évig állt a kertjében

Feleségével saját kezével ültette el évtizedekkel ezelőtt.

Mint arról beszámoltunk, egy 18 méter magas, 70 centiméteres törzsátmérőjű, 6-8 tonnás ezüstfenyő lesz idén az Ország Karácsonyfája. A fenyő a Heves megyei Apc egyik családi házának kertjét díszítette mostanáig. Mihály bácsi és felesége 42 éven át gondozta a csodaszép fát, sírva búcsúztak tőle a Tények kamerái előtt.

ország karácsonyfája,

Könnyezve búcsúzott a Cseh házaspár a fenyőjüktől – Forrás: TV2 / Tények – videó

Az idős házaspár saját kezével ültette el évtizedekkel ezelőtt, most azért ajánlották fel a fenyőt, mert attól féltek, hogy egy viharban kidől. Nagyon megszerették a fát, az életük része lett. A Tényeknek könnyek között beszéltek arról, hogy mennyire örülnek annak, hogy méltó helyre kerül a fenyőjük. 

„Hiányozni fog, az biztos. Hozzánk 1980 áprilisában került, akkor ültettük ide, ahol most jelenleg áll. 3 éves csemete volt akkor. (…) Mindig attól féltünk, ha vihar, ha szél volt, nehogy baj legyen, akár a szomszédok felé, akár az útra is kidőlt volna” – mondta el Cseh Mihályné, akinek a férje is meghatódva beszélt a fenyőről. Mindketten nagyon örülnek, hogy elfogadták a felajánlásukat. Kiderült, ez volt Mihály bácsi nagy kívánsága. „Azt mondta, ha lehet, még él, addig segítsen valaki, hogy jó helyre kerüljön” – árulta el a felesége.

A fenyőfát egy 130 centiméter magas, 103 centiméter széles, 36 centiméter mély, háromdimenziós hatású, 25 kilogramm súlyú, nyolcágú csillag alakú, meleg fehér fényű, energiatakarékos LED-fénnyel világító csúcsdísz ékesíti majd. Emellett 2500 folyóméter fényfüzér, benne 16000 energiatakarékos színes LED-izzó fogja díszíteni a karácsonyfát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top