nlc.hu
Tuti Tippek

Az ország karácsonyfája 2021

Veszprémből érkezett a Kossuth térre az ország karácsonyfája, fotókon a 3 tonnás facsoda

A 16 méteres fenyőt egy 28 éves férfi ajánlotta fel.

Három tonnát nyom és 16 méter magas az ország karácsonyfája. Az ezüstfenyő egy Veszprém megyei család felajánlásaként érkezett meg hétfőn a Kossuth térre – számolt be a Tények.

ország karácsonyfája

Daruval állították fel az ország karácsonyfáját (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A fenyőfaállítás igazi csapatmunka volt: a Veszprém megyei tűzoltók vágták ki a fenyőt, amely honvédségi szállítójárműre került, majd rendőrségi biztosítással érkezett Budapestre. A fenyőfát a szakemberek egy hatalmas daru és több kötél segítségével emelték át a tartójába. A napokban fel is díszítik majd, advent első vasárnapjára – november 28-ra – lesz teljesen kész.

ország karácsonyfája

A fenyőt a Veszprém megyei Nemesvámoson vágták ki egy családi ház kertjéből (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

Vízkeresztig bárki megnézheti a Kossuth téren, utána pedig rászoruló családoknak ajánlják fel.

ország karácsonyfája

Láncfűrésszel faragták a fenyő törzsét, mert az túl vastag volt: közel 70 centis a törzsátmérője (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A fenyőt egy 28 éves férfi ajánlotta fel. Azt mondja, mindenképpen ki akarták vágatni a fát, mivel az túl nagyra nőtt a kertben, viszont sajnálták volna, ezért ajánlották fel. „Nagyon boldog voltam. Igazából én is nagyon szerettem volna, hogy ez a fenyő legyen a kiválasztott” – árulta el Vígh Renátó, aki már nyáron jelezte, hogy szívesen felajánlanák a fát, és szerették volna, ha jó helyre kerül. „Túlságosan magas volt a fenyő, és féltünk, hogy esetleg a nagy szél ki fogja dönteni” – indokolta.

Még több híres karácsonyfa az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top