nlc.hu
Tuti Tippek

Szentendre karácsonyfája 2022

Nagyon beégett a karácsonyfájával Szentendre – kóró lett a fenyő, mire eljutott a Fő térre

Most kénytelen az önkormányzat egy másik fát keresni bronzvasárnapig.
fenyőfa

Szomorú sorsa lett annak a fenyőfának, amit a Város Karácsonyfájának szántak Szentendrén. A hatalmas fenyőfát az egyik helyi udvarról szállították a Fő térre. Építkezés miatt a tulajdonos vélhetően szeretett volna megszabadulni az évtizedes fától, ezért felajánlotta a Város Karácsonyfájának. Szállítás közben azonban az óriási fa beszorult a szűk utcában a házak közé, ezért le kellett fűrészelni az ágait. Amikor megérkezett a térre, kiderült: kínos lenne feldíszíteni, mert annyira megkopasztották, hogy egy óriási kóró lett belőle – számolt be a Budapest Környéke, fotót is közölve a szállítási blamáról.

A szentendrei Városházánál azt nyilatkozták, hogy a fenyő a szállítás közben leesett a darus kocsiról és a törzse megroppant, ezért balesetveszélyes lenne felállítani. Ígérik, hogy pótolni fogják a szerencsétlenül járt fát, és advent első vasárnapján már egy új karácsonyfa fogja várni a helyieket.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top