Aktuális

Újra lehet regisztrálni a koronavírus elleni oltásra

A korábban is használt időpontfoglaló rendszerben lehet jelentkezni a harmadik vagy a negyedik oltásra.

Újra lehet regisztrálni a koronavírus elleni oltásra az EESZT rendszerében – írja a Portfolio.hu.

Az időpontfoglalóban a harmadik és a negyedik emlékeztető oltásra lehet jelentkezni, akinek már négy oltása megvan, azt nem engedi be a rendszer. Az oltás gyerekek számára is elérhető, például a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben 12 éves kortól, írja a lap.

Az EESZT időpontfoglaló oldalán olvasható tájékoztató szerint így lehet jelentkezni:

  • Emlékeztető oltásra (3. dózis) azon TAJ-számmal rendelkező, 12. életévüket betöltött állampolgároknak van lehetőségük, akik Magyarországon kapták meg a koronavírus elleni védőoltásaikat és utolsó oltásuk óta eltelt minimum 4 hónap. Az emlékeztető oltásra (3. dózis) történő jelentkezés lehetőségét csak azok fogják látni az időpontfoglaló felületen, akik a kritériumoknak megfelelnek. A harmadik (emlékeztető) dózisú oltások esetében az oltóanyag (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen, Sinopharm) az oltóponton választható, az orvosi ajánlást figyelembe véve.
  • Negyedik oltásra azon TAJ-számmal rendelkező, 18 éven felüli, Magyarországon három oltásban (Janssen esetében kettő oltásban) már részesült oltakozók jogosultak, akiknek a megerősítő oltásuk óta eltelt legalább 4 hónap. Az olthatóság megítélése érdekében az oltóorvos szükség esetén konzultálhat a kezelőorvossal és/vagy a háziorvossal. Az oltóanyag választása minden esetben az oltóorvos feladata. Általános ellenjavallata egyik kombinációnak sincs.
Koronavírus elleni oltásra várakozók a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton 2022. október 28-án

Koronavírus elleni oltásra várakozók a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton 2022. október 28-án (Fotó: MTI/Vajda János)

Az oldalon azt is írják, hogy aki az első oltást szeretné felvenni, annak először a vakcinainfo.gov.hu felületen kell regisztrálnia.

Három oltással a hátunk mögött a fővárost, illetve a vármegyéket végigkattintva azt láttuk az oldalon, hogy Budapesten három helyszínen lehet megkapni a vakcinát, míg a vármegyék nagyobb részében egy-egy helyen lehet oltakozni. Az EESZT-s időpontfoglalóban azonban még úgy tűnik, több vármegyében nem lehet harmadik-negyedik oltásra jelentkezni. Nem tudtunk helyszínt választani Békés, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Nógrád, Somogy, Vas és Veszprém vármegyékben, legalábbis nekünk egyelőre egyetlen helyszínt sem dobott fel a rendszer.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top