nlc.hu
Aktuális

Húsevő baktérium támadta meg Rolandot

Húsevő baktérium miatt életveszélyes állapotba került Roland

Azonnal vérre van szüksége a 33 éves édesapának.
kéz ápolás, kórház

Az esetről Ózd város oldalát szemlézve számolt be a Blikk. Mint a cikkből kiderül, az Ózdról származó Molnár Roland szervezetét húsevő baktérium támadta meg, azonnal vérre van szüksége.

A 33 éves férfi egy két és fél éves kisfiú apukája. Ózdon nőtt fel, ott is élt, majd a budapesti Rendőrtiszti Főiskolára járt.  2016-tól az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben dolgozik. “Decemberben azonban minden megváltozott körülötte. 29-én egy húsevő baktériumot találtak a testében. Azonnal megműtötték, majd 31-én újra a műtőbe tolták. Az ujjaitól kezdve az egyik karját végig felnyitották, hogy ki tudják tisztítani” – írják a város oldalán.

Rolandnak csak nagyon kevés izma maradt, most a legfontosabb cél, hogy megmentsék a kezét. Jelenleg is lélegeztetőgépen van, a veséje leállt, a keringése nem működik, így gépek tartják életben. 

A város honlapján található írásban azt állítják, hogy a férfi korábban is bement egy másik kórházba, de ott nem vették komolyan és elküldték, így jelenleg Vácon ápolják. 

“Úgy tudjuk, Roland kilátásai reménykeltőek, a családnak azonban nagy szüksége van a segítségre. Minél több vér kell a férfinak, hogy ki tudják üríteni a testéből a húsevő baktériumot.”

Aki támogató, irányított véradással tud és szeretne segíteni Rolandnak, az az alábbi adatokat adja meg:

Beteg neve: Molnár Roland
Vércsoport: A Rh+
Szül.: 1990. 03. 28.
TAJ: 043 273 618
Váci Jávorszky Ödön Kórház – ITO

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top