nlc.hu
Aktuális

Elítéltek egy férfit, aki azt hazudta, eladná II. Erzsébet sétapálcáját

Kész átverés: elítéltek egy férfit, aki azt állította, jótékony célokra ajánlja fel II. Erzsébet sétapálcáját

Azzal próbálta meggyőzni a potenciális vásárlókat, hogy inasként dolgozott a királyi család egyik kastélyában.

Elítélték azt 26 éves férfit, aki nem semmit átverést eszelt ki, eladásra kínálta a néhai II. Erzsébet egyik sétabotját, csak éppen ez a tárgy nem volt a tulajdonában. Dru Marshall azt állította, hogy inasként szolgált a Windsori kastélyban, és a sétapálca eladásából befolyt összeget rákkutatásra ajánlja majd fel, írja az AP News.

Az internetes aukción a legnagyobb licit 540 font, vagyis nagyjából 237 ezer forint volt, és lehet, hogy lett volna, aki ennél többet kínál, de amikor a férfi tudomást szerzett arról, hogy a rendőrség nyomozást indított, törölte a hirdetést. A férfit csalás bűntettében találták vétkesnek, és 12 hónap közmunkát szabtak ki büntetésképpen. 

II. Erzsébet és fia, Károly az erkélyen állva nézik a Buckingham-palota erkélyéről a királynő születésnapi parádéját

II. Erzsébet és fia, Károly az erkélyen állva nézik a Buckingham-palota erkélyéről a királynő születésnapi parádéját 2022. június 2-án (Fotó: Daniel Leal / AFP)

„Marshall tervét végül meghiúsították, mielőtt sikeresen becsaphatta volna a gyanútlan áldozatokat” – nyilatkozta Julie Macey ügyész, aki szerint a férfit kapzsiság és figyelemvágy vezérelte, amikor II. Erzsébet királynő halálát arra akarta felhasználni, hogy pénzért embereket verjen át.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top