nlc.hu
Aktuális

Madár támadt kiskutyára Pesterzsébeten

Ragadózómadár csapott le egy kiskutyára Pesterzsébeten, prédának nézte a 4 kilós yorkit

Az eb üvöltött, a gazdája sokkot kapott.
yorki

Kutyasétáltatás közben egy ragadózómadár támadta meg Krisztina kiskutyáját Pesterzsébet és Soroksár határán. Hachikót, a 4 és fél kilós yorkiját akarta magával ragadni, de végül sikerült kimenteni a madár karmai közül – számolt be az esetről a Metropol.

Évek óta a budapesti Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet mögötti erdős, patakos, mezős területre szoktunk kijárni. Így volt ez most is, ám amikor kiértünk a mezős területre, észrevettem egy férfit, aki repteti a madarát. (…) Mi szemből közeledtünk hozzájuk, köszöntöttük egymást, majd néhány lépéssel később elszabadult a pokol” – mesélte Krisztina, aki a következő pillanatban csak annyit vett észre, hogy valami rácsapódik a kiskutyájára. „Szegény Hachiko üvölteni kezdett, hirtelen sokkot kaptam. (…) Ekkor láttam meg, hogy a vadászmadár támadta meg” – mondta el a hölgy, aki próbálta letépni a házi kedvencéről a madarat. Közben odarohant a madár gazdája is, ő is segített kiszabadítani a kiskutyát.

Próbáltam menteni a kutya életét és a szeme világát. Néhány perces küzdelem után sikerült leszednünk róla az állatot. (…) Végül az ijedségtől elmenekültünk a helyszínről” – elevenítette fel Krisztina, aki ezután az állatorvoshoz rohant a vérző ebbel. 

A doki azt mondta, hogy 1 milliméteren múlott a szeme világa. A bal szeme alá kapott bele a madár, meg a nyakába. A teste többi részét azért nem tudta megsérteni, mert vastag téli öltözék volt rajta. (…) 40 ezer forintba került az ellátása” 2 panaszolta.

A madártámadás óta Hachiko retteg a mezőtől, nem hajlandó átsétálni rajta.

Krisztina abban bízik, hogy jelentkezik majd nála a vadászmadár gazdája, hogy osztozzanak a költségeken.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top