nlc.hu
Aktuális

Erős Antónia a központi felvételiről

Erős Antónia az iskolai felvételiről: „Nem tudom elképzelni, hogy egy átlag család hogyan oldja ezt meg”

Ő maga is letesztelte tudását.

Erős Antónia ikrei nyolcadikosok, és ők is szombaton írják meg a központi felvételit a gimnáziumba. A Híradó műsorvezetőjének a gyakorlás és a tanulás közben azon járt az agya, vajon hogyan tudnak az átlag családok több tízezer forintos pluszkiadás nélkül felkészülni erre a tesztsorra. 

Erős Antónia

Fotó: Birton Szabolcs

A kétgyermekes édesanya általában őrzi a magánéletét a nyilvánosság elől, ám a Reggeliben szívesen beszélt a gondolatairól és tapasztalatairól, amikkel az elmúlt időszakban kellett szembenéznie. 

Ez minden szempontból nagyon megterhelő és őszintén megmondom, én nem tudom elképzelni, hogy egy átlag család hogyan oldja ezt meg. Még akkor is, ha nagyon jók a tanárok, nagyon jó az iskola és mindent megtesznek azért, hogy felkészültek legyenek a gyerekek magára a felvételire. Hogy például pluszórák és plusz sok-sok-sok tízezer forint kiadása nélkül hogyan tudják azt megoldani, hogy ezt a típusú felvételi tesztet meg lehessen írni?” – magyarázta a híradós, aki maga is megírt pár hasonló tesztet, ami további kérdéseket vetett fel benne. 

Úgy véli, az iskolákban nagyobb figyelmet kéne fordítani a vizsgákra való felkészülésre, miközben azt sem tartja fairnek, hogy egyetlen ilyen teszt dönt arról, hogy az adott gimnázium felveszi-e a diákot vagy sem. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top