nlc.hu
Aktuális

Fegyveres puccsot tervezők elfogása

Fegyveres hatalomátvételre készült egy csoport Magyarországon, egy 88 éves férfi is volt köztük

Meg akarták alakítani a Szkíta Magyarországot.

Tíz helyszínen 150 rendőr vett részt egy összehangolt akcióban, amely során 11 emberrel szemben intézkedtek, akik a gyanú szerint fegyveres hatalomátvételre készültek Magyarországon – számolt be a police.hu. A gyanúsítottak az ország irányításának átvételét tervezték és kilátásba helyezték a magyar rendőrök és katonák lefegyverzését is, amennyiben azok ellenállást tanúsítanak. Szervezkedésüknek a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda vetett véget.

puccs

Bilincs került a fegyveres puccsra készülők kezére – Fotó: police.hu

Az egyik közösségi videómegosztó portálra került fel tavaly novemberben egy olyan videó, melyen egy társaság tagjai bejelentették, hogy megalakítják a Szkíta Magyarországot, és megindították a nemzeti szabad katonai csapatok felfegyverzését. Bejelentették azt is, hogy mind a volt, mind a jelenlegi kormánytagokat le fogják tartóztatni. 

Az ügyben a KR NNI Bűnügyi Szolgálat Nyomozó Főosztály Erőszakos Bűncselekmények Elleni Osztály az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása előkészülete miatt eljárást indított. Sikerült azonosítani a szervezet tagjait, akiket tegnap hajnalban fogtak el.

A Veszprém, Pest, Zala, Bács-Kiskun vármegyékben, illetve Budapesten végrehajtott akcióban összesen 11 emberrel szemben intézkedtek, közülük nyolcat – 7 férfit és 1 nőt – gyanúsítottként hallgattak ki a nyomozók, majd egy 53 éves murakeresztúri, egy 68 éves veszprémi és egy 88 éves váci férfit őrizetbe vettek.

puccs

Fegyverarzenáljuk is volt – Fotó: police.hu

A társaság elszántságát tükrözi, hogy a kutatások során a nyomozók több helyszínen feltehetően éles maroklőfegyvert, lőszereket, AK gépkarabélyt találtak, továbbá gáz- és riasztófegyvert, valamint gumilövedékes fegyvereket és légfegyvereket foglaltak le. 

A 3 őrizetbe vett férfi letartóztatását az NNI a Zala Vármegyei Főügyészségen kezdeményezi.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top