nlc.hu
Aktuális

Harry herceg durva összegben egyezhetett meg az őt lehallgató újsággal

Harry herceg komoly kártérítésben egyezett meg az őt lehallgató újsággal

A kiadó elvileg elégedett a döntéssel, de azért fellebbeznek.

A BBC információi szerint Harry hercegnek sikerült peren kívül megegyeznie a Mirror Group News (MGN) nevű kiadóval. Hivatalosan nem közölték, hogy milyen összegben állapodtak meg, de egyes források szerint nagyjából 2 millió font (908 millió forint) körüli kártérítésről lehet szó.

Amit tudni, a bíró döntése szerint az MGN köteles kifizetni Harry herceg perköltségeit is, amit 400 ezer fontban (180 millió forintban) határoztak meg. Bár egy hivatalos közlemény szerint az MGN elégedett az eredménnyel, az ügyvédjük megkérte a bírót, hogy adjon nekik 14 napot, hogy megfontolják a döntést, mert lehet, hogy fellebbeznének. 

III. Károly király kisebbik fia ezért indított pert a kiadó ellen, mert szerinte jogellenesen gyűjtöttek információkat róla és családjáról. Az ügyben már korábban is született döntés. A brit legfelsőbb bíróság már decemberben is úgy ítélte, hogy a herceg telefonos hekkelések áldozata lett, emiatt az MGN-t 140 600 font, azaz 62,5 millió forint kártérítésre kötelezte.

Harry herceg

Fotó: Odd Andersen/AFP

Harry korábban több kiadó, így a Rupert Murdoch-féle News UK (a Times és a Sun kiadója) és az Associated Newspapers (a Daily Mail és a brit Metro kiadója) ellen is pert indított, mondván, a kiadók bűncselekmények sorozatát követték el a magánélete sérelmére.

Ami pedig az MGN-t illeti, Harry hercegen kívül még sokan mások is perre mentek a kiadóval hasonló indokkal. Erre a bíróság is felhívta a cég figyelmét, mert ha mindenkivel meg kéne egyezniük, az elég komoly költségekkel járna. 

(via Telex)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top