nlc.hu
Aktuális

Megbánta, hogy meglett a pénztárcája

Először még örült, hogy meglett az elveszett pénztárcája, aztán jött a hidegzuhany

Rendőrségi ügy lett belőle.
erszény,

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 18 éves salgótarjáni fiatal ellen, aki elvesztette a pénztárcáját, amit a becsületes megtaláló a benne lévő kábítószerrel együtt leadott a rendőrségen – számolt be az Ügyészség.

Az eset még 2021 nyarán történt, a fiatal egy játszótéren hagyta el a tárcáját, amit másnap egy kutyasétáltató talált meg, majd bevitt a rendőrségre. A pénztárca átnézése során a rendőrök megtalálták a fiatal személyes iratait, de emellett előkerült két csomag kannabiszt tartalmazó növényi őrlemény is.

A rendőrök a tárcában talált iratok alapján megállapították a tulajdonos kilétét, kihallgatták, majd vizeletmintát vettek tőle, így kiderült, hogy nemcsak tárolta a drogot, hanem fogyasztotta is. Mivel a kábítószer csekély mennyiségű volt, az ügyészség felfüggesztette az eljárást annak érdekében, hogy a fiatalember részt vehessen egy kábítószer-használatról szóló kezelésen, melyet önként vállalt. A kezelés fontossága abban áll, hogy amennyiben a foglalkozásokon a kezdő kábítószer-fogyasztók részt vesznek, nem lehet őket megbüntetni a cselekményükért.

A fiatal a korábbi vállalása ellenére azonban nem vett részt a foglalkozásokon, így az ügyészség elrendelte az eljárás folytatását és vádat emeltek kábítószerbirtoklás miatt. Várhatóan közmunka vár a fiatalemberre büntetésként, de erre még rá kell bólintania a Salgótarjáni Járásbíróságnak.

A Z generáció szerint amúgy a pénztárca öregít. A digitális pénztárcák korában fizikai pénztárcát hordani már cikinek számít, legalábbis ők ezt állítják.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ez is érdekelhet divatos női pénztárcák Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top