nlc.hu
Trend

A pénztárca öregít?

A Z generáció szerint a pénztárca öregít

A digitális pénztárcák korában fizikai pénztárcát hordani már cikinek számít, legalábbis a Z generáció tagjainak álláspontja szerint.

„Millennialok, úgy tűnik, új módja van annak, hogy öregítsük magunkat, mégpedig az, ha pénztárcánk van. A Z-generáció a telefonját használja pénztárcájaként” – fejtegette Liz June, egy harmincas éveiben járó amerikai nő a TikTokon. A videót két nap alatt közel félmillióan tekintették meg és több ezren kommentelték. Míg a hozzászólók egy része szerint a pénztárca valóban elavult és felesleges, mások kiálltak amellett, hogy igenis szükség van rá. 

Többen is azzal érveltek, hogy mi történik, ha az okoseszköz lemerül vagy épp valamilyen technikai probléma miatt nem használható. Akadt, aki pedig megjegyezte, eltelik egy-két év és a Z-generáció majd kitalálja, hogy a pénztárca újra trendi, és úgy viselkednek majd, mintha legalábbis ők találták volna fel.

Pénztárca

A Z-generáció szerint ciki a pénztárca (Fotó: Getty Images)

Tény azonban, hogy a TikTokon számtalan, jellemzően huszonéves felhasználó által készített videó kering, melyek megerősítik, hogy a Z-generáció szerint pénztárcát hordani jelenleg ciki, vagy még inkább cheugy – ami az egyik legtrendibb kifejezés arra, ha valami nem trendi.

„Gyömöszöld bele a skinny farmeredbe, millennial” – élcelődik paródiavideójában a millenniumi generáció öreges dolgain, így többek között a péntárcaviselésen egy Z generációs tiktokker, Trey Kennedy.

@treynkennedy

I was today years old when I learned this

♬ original sound - Trey Kennedy

Egy napokban megjelent felmérés szerint egyébként a Z generáció tagjainak 79 százaléka használ már digitális pénztárcát, 51 százalékuk pedig nem csak fizetésre használja az okoseszközeit, de például a koncertjegyeit, beszállókártyáit, sőt – ahol erre már technikalag lehetőség van  – még az igazolványait is ilyen formában tárolja. 

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top