nlc.hu
Aktuális

Börtönt kaphat a tanítványait bántalmazó edző

Kegyetlenül megalázta gyerektanítványait egy szombathelyi bokszedző: volt, akit a falra akasztott fel a pólójánál fogva

Megrázóan vallott az egyik volt tanítványa.
bokszedzés,

Kifestette a lábujjkörmüket, leborotválta a szemöldöküket, megalázta a tanítványait egy bokszedző Vas vármegyében, erről a férfi egyik korábbi tanítványa beszélt a Tényeknek. Azt is mondta a korábbi bokszoló, hogy az egyik edzésen az egyik csapattársát a pólójánál fogva felakasztotta a falra a férfi. Az egykori tanítvány bevallotta, a mai napig nem tudta feldolgozni, amit vele tett a tréner.

„Edzőtáborban történtek velem legalábbis ezek az esetek. Aludni készültünk, sőt már aludtunk is, aztán kifestette a lábujjkörmünket, leborotválta a szemöldökünket, meg ilyen dolgok voltak, de egy picit engem mélyen érint most” – nyilatkozta megtörten, hozzátéve: folyamatosan rettegésben tartotta őket az edzőjük. A korábbi sportoló egy egészen hihetetlen esetről is beszámolt: „Volt egy srác, akit például fellógatott a falra. Lefogta, aztán felrakta a falra. Felakasztotta a falra a pólójánál fogva, aztán ott volt a gyerek.”

Hétvégenként rendszeresen kirándulni voltak – mint az egykori tanítvány meséli –, ott sem volt nyugalmuk: állandóan félelemben voltak: „Voltak ezek a hétvégi kirándulások, ezek nagy része is arról szólt, hogy terrorizált ott mindenkit. Édesanyámat szidta folyamatosan, megalázott edzéseken.

Az ügyészség most emelt vádat az edző ellen. Tettéért akár évekre börtönbe kerülhet.

2022-ben már írtunk egy hasonló esetről, akkor a pusztazámori iskola kézilabdaedzője – a szülők szerint – kegyetlen fegyelmezési módszereket használt a foglalkozásokon, többek között ecetbe mártotta a körmüket rágó gyerekek kezét. Volt olyan kislány, akinek az edző belevágott a hajába, mert nem volt a gyereknél hajgumi. Egy másik gyerek pedig azért zokogott az órán, mert egy halomban ráfeküdtek a gyerekek, és nem kapott levegőt.

Megalázás, agresszió, szexuális és lelki erőszak – minden harmadik gyerek él meg ilyesmit sportpályafutása során az UNICEF egy korábbi jelentése szerint.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top