nlc.hu
Aktuális

A K. Endre-ügyről a zabolaiak

Hisznek a kegyelemben részesült K. Endre ártatlanságában a szülőfalujában: „Olyan egy jóravaló”

Kiderült, mit gondolnak a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatójának segítőjéről az erdélyi Zabolán élők.

Erdélyben, a Háromszéki-havasok lábánál fekvő Zabolán nőtt fel a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettese. K. Endrét jogerősen elítéltek, majd köztársasági elnöki kegyelmet kapott. Mint a Házon kívül riportjából kiderül, a család régóta nagy tiszteletnek örvend a faluban, mindenki ismeri őket, ezért, hiába a jogerős ítélet, sokan ártatlannak tartják.

A szülők a falu díszpolgárai voltak. K. Endre édesapja a református egyházban is fontos szerepet töltött be, először presbiter, majd főgondnok volt. Évekkel ezelőtt elhunyt, de a falu sportcsarnoka most is őrzi a nevét. K. Endre 1991-ben települt át Magyarországra, nem sokkal később már a bicskei gyermekotthonban dolgozott.

A Zabolán élők közül sokan hallottak K. Endre ügyéről, és hisznek az ártatlanságában. “Hát szerintem ártatlan. Nagyon is, mert olyan egy jóravaló”, “Mindenki megérdemel egy második esélyt megérdemel” – vélekedik egyik-másik helybéli.

K. Endre nemrég azt nyilatkozta, hazatérne szülőföldjére, és ártatlannak tartja magát. A helyiek szerint azonban a történtek miatt nem fog visszatérni Zabolára, hiába mondta ezt korábban.

Kiemelt fotó forrása: RTL / Házon kívül – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top