nlc.hu
Aktuális

Balog Zoltán nem kételkedik K. Endre ártatlanságában

Kiszivárgott levél: Balog Zoltán továbbra sem kételkedik K. Endre ártatlanságában

A K. Endre érdekében lobbizó Balog Zoltán szerint „egy kegyelmi ügyként indult hógolyóból lett lavina.”

„Kegyelmet kértem egy embernek, akinek elhittem ártatlanságát, s ebben ma sem kételkedem” – írta Balog Zoltán egy csütörtöki levélben, amely a hvg.hu birtokába jutott. A református püspök vélhetően egyházkerülete lelkipásztorainak szánta az írást.

Balog Zoltán református püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke beszédet mond a magyarországi és felvidéki lelkészek találkozóján, a református egyházban 2024-re meghirdetett élõ ige évének megnyitóján a Groupama Arénában 2024. január 27-én

Balog Zoltán református püspök a magyarországi és felvidéki lelkészek találkozóján a Groupama Arénában 2024. január 27-én (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

A levélben Balog azon sajnálkozik, hogy a református híveknek milyen nehéz lehet elviselni a kialakult helyzetet, de neki sem könnyű, mint írja: „ott vagyok ennek a hisztériakeltésnek az eredőjénél, még akkor is, ha valójában egy kegyelmi ügyként indult hógolyóból lett lavina.”

Végzetesnek bizonyuló hibám az volt, hogy nem voltam elég körültekintő. Hiszen, ha valakit pedofil bűncselekménnyel hoznak összefüggésbe, akkor a széles nyilvánosság előtt menthetetlen az ügy, még ha nem is pedofilként ítélték el

– mentegette magát Balog a levélben.

Balog Zoltán az egyik tanácsadója volt Novák Katalin köztársasági elnöknek, és a sajtóértesülések szerint ő lobbizott azért, hogy – a bicskei nevelőotthon pedofil igazgatójának, V. Jánosnak a segítője – K. Endre kegyelmet kapjon. A férfit azért ítélték el, mert az áldozatokat rávette arra, hogy vonják vissza az igazgató ellen tett vallomásaikat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top