nlc.hu
Aktuális

Détár Enikő akkor és most

Détár Enikő 60 éves lett: 20 évvel ezelőtti felvételekre bukkantunk róla

A népszerű színésznőn nem látszik az évek múlása. Pályája során Déryné-díjjal, Artisjus-díjjal és a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével is kitüntették.

60 esztendős lett Détár Enikő. Hazánk egyik legnépszerűbb színésznője 1986-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd 1991-ig a Vidám Színpad művésze volt. Ezt követően öt évre a Rock Színházhoz szerződött, de láthattuk az Arizona Színház előadásaiban is. 1999-től a Madách Színház társulatának tagja, 2013-tól a Turay Ida Színházé. Olyan ikonikus darabokban szerepelt, mint a Macskák, a Mamma Mia!, a Miss Saigon, a Nyomorultak vagy éppen a Van, aki forrón szereti. Falusi környezetben nevelkedett, a gyökereire mindig büszke volt.

Détár Enikő

Détár Enikő (Fotó: Schumy Csaba)

Így emlékszik a kezdetekre

„Felvettek a Színművészetire, és felköltöztem Budapestre. Azt mondják, hogy az ember életében az ötvenedik születésnap a legszomorúbb, de nekem a huszadik volt az. Egyedül voltam egy öt négyzetméteres albérleti szobában, és rettenetesen magányosnak éreztem magam. Pokoli volt! Akkoriban még nem volt mobiltelefon, anyukám pedig meglepetésből felutazott felköszönteni. Ez az emlék bevésődött, igazi gyógyírt jelentett akkor számomra” – nyilatkozta Enikő a BlikkRúzsnak, majd így folytatta.

„Aztán megismerkedtem a gyermekeim édesapjával (Rékasi Károly – a szerk.) amiből hosszú házasság lett. Rendezettebb lett az életem. Hamar elkezdtem tévézni, szerencsés voltam, sikerült beilleszkednem. Befejeztem a főiskolát, és 24 évesen férjhez mentem, majd korán megszületett a nagylányom, Eszter” – tette hozzá a híresség. Détár Enikő és Rékasi Károly harminc évig éltek együtt, két gyermekük született: 1989 januárjában a Giginek hívott Eszter, 2001 szeptemberében pedig a Zsebinek becézett Zsigmond.

Közel 10 éve van együtt a párjával

Détár Enikő állítása szerint a kapcsolatuk elején nem jósolt maguknak túl sok időt Péterrel. Ám a sors rácáfolt erre! Felmerül a kérdés, hogy a pár ennyi év után mikor áll az oltár elé. A színésznő konkrét választ adott.

„Szerelmi házasságom volt, és mindent megadott, amit egy házasság adhat: van két egészséges és okos gyermekem. Az már egyszer megvolt. Nekem ez így jó, ahogy most vagyunk Péterrel. Azt mondtam neki, hogy el tudnám képzelni egy buddhista pap áldását és egy bulit, de az se fontos. Nem tökéletes a kapcsolatunk, de ebben mi jól vagyunk” – vallotta be Enci.

Íme pár fotó a színésznő múltjából

Détár Enikő
Megnézem
Összes kép (12)

 

„Tudtam hogy közelít, bekopogtat, akár szeretném, akár nem… Van mit a mérlegre tennem és végiggondolni, mi minden van mögöttem és mi vár még rám. Csodálattal nézem az előttem járó tapasztalt és csodás színészeket, akik 60-70-80 felett is önfeledten játszanak. Kívánom, hogy ezt én is megtehessem” – köszöntötte ma reggel magát a színésznő az Instagram-oldalán

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top