nlc.hu
Sztárok

Sztárok, akik 60 év felett is aktívak

A stílusos megjelenés nemcsak a fiataloké: 60 feletti nők, akik imádják az életet

Ők az élő bizonyítékok arra, hogy az életkor tényleg csak egy szám.

Détár Enikő

A minap töltötte be hatvanadik életévét Détár Enikő színművész. Ennek apropóján a Meglepetésnek mesélt arról, hogyan éli meg az öregedést. „Az öregedéssel nem sokat foglalkozom. Ami viszont bánt, hogy amikor Egerbe megyünk érettségi találkozóra, évről évre kevesebben vagyunk. Ez jelzi számomra, hogy már nem a B oldal, hanem a C oldal pörög” nyilatkozta Enikő, aki arról is beszélt, hogy a jövőben több időt szeretne szentelni a szeretteire.

„Egyelőre ott tartok, hogy igyekszem találni egy hetet a naptárban, amikor nincs munka a nyáron, és Péterrel el tudunk menni egy kicsit pihenni. Egyébként itt lenne az ideje, hogy több időt szánjak a legfontosabb kapcsolataimra” – vallotta be Enikő. A sztár emellett úgy érzi, hogy még nincs tisztában azzal, pontosan mi várja, de szeretné egészségesen megélni. „Igaz, 40 évesen még csecsemőnek éreztem magam! Ahhoz képest sokat fejlődtem” – mondta a magazinnak a művész.

Für Anikó

Für Anikó jelenleg az Örkény Színház művésze, akit több mint harminc esztendeje láthatunk színpadon, játszik tévé- és játékfilmekben. Ő is a napokban lett 60 éves. És hogy mit gondol róla? „Nagyon örülök neki. Valójában most kezd kirajzolódni előttem, hogy mennyi minden történt, mennyi mindent csináltam, milyen színes volt eddig is az életem. A szemlélődés, a visszatekintés az időben nagyon jólesik. (…) A teljesség nekem nem külső dolog, sokkal inkább az, hogyan tudod nézni vagy szemlélni az életed történéseit, hová tudod gyömöszölni a lelkedben és elmédben mindazt, ami veled és körülötted történik. Belső munka – ha úgy tetszik” – mondta a napokban a Fideliónak adott interjúban

Für Anikó

Für Anikó (Fotó: Neményi Márton)

Jakupcsek Gabriella

A műsorvezető egyelőre nem érzi, hogy lassítania kéne, sőt, még csak most vannak olyan dolgok, amikbe szeretne belevágni. 

„Nem szabad sürgetni a végét semminek, az eljön magától. Akkor élek és az tart életben, ha csinálok valamit. Vessük már el azt a stigmát, hogy 50, 60, 70 évesen valami már nem képernyőképes, munkaképes, nem nő, stb. 46 éves voltam, amikor a harmadik gyereket szültem, amit értetlenséggel fogadtak. Ma pedig már teljesen bevett dolog, sokan követnek. (…) Dolgozom, nem feltétlenül tévés munkákon, hanem nagy projektek kommunikációs előkészítésében. Ezekből vagy lesz valami, vagy nem. El kellett fogadnom, hogy semmi nem fix. Harminc évig alkalmazott voltam, és ezt az új helyzetet még tanulom, bár az utóbbi években mindig volt B-terv a tévé mellett. Illetve a könyvet szeretném kiterjeszteni úgy, hogy akár egy jó mozgalommá váljon. Emellett vannak a motivációs előadásaim is, amelyekkel cégeknek segítek. Azt csinálom, amiben hiszek is, ez az én luxusom”nyilatkozta a 60. születésnapja kapcsán a tévés.

Jakupcsek Gabriella

Jakupcsek Gabriella (Fotó: Nagy Zoltán)

Básti Juli

Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. A 66 évesen is fiatalosan szép művésznő szereti maga eldönteni, milyen frizurája és ruhája legyen egy adott szerepben. „Rendben vagyok magammal. A korom jön velem, együtt menetelünk. Semmi extra dolgot nem teszek azért, hogy fittebbnek, fiatalabbnak látszódjam. Néha elmegyek kozmetikushoz, és jó minőségű krémeket használok. Nagyjából ennyi. A jó közérzet is segít, az én boldogságomat a családom adja. Szeretet vesz körül, nincs időm a koromon keseregni. Mázlistának érzem magam, mert sok mindent elértem a pályámon, nincs hiányérzetem” részletezte korábban a Meglepetés magazinnak a színésznő. 

Vándor Éva

A Jászai Mari-díjas színésznő 70 évesen is elképesztő formában van. Hatvanéves korában szeretett bele a tetoválásokba, amiből már tíz díszíti a testét. „Mindig tetszettek a tetoválások, és miután megcsináltattam az elsőt, sorra mentem a többiért. Valósággal örömet okoz, amikor bemegyek a tetoválószalonba, és meghallom a tű bizsergő hangját” – nyilatkozta Vándor Éva.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top