nlc.hu
Aktuális

Nőnek öltözve lopott

Ez nem az Aranyoskám című film: nőnek öltözve lopott meg időseket János

Parókát vett fel, női táskát ragadott az álcázáshoz.
paróka

Magát nőnek álcázva lopott meg idős embereket egy férfi egy női társával. 2023. január és március között, Budapest 2. kerületében követték el a bűncselekményeket. A nőnek álcázott férfi és a nő az utcán szólított le többnyire időskorú embereket, majd ismerősi viszonyt színlelve bejutottak a sértettek lakásába, ahonnan a figyelmüket elterelve különböző értékeket – főleg készpénzt, külföldi valutát, ékszereket, órákat – tulajdonítottak el, összesen mintegy 2,5 millió forint értékben – számolt be az esetekről az ügyészség.hu.

A 23 éves R. János és a 38 éves K. Erika 5 időst rabolt ki ilyen módszerrel.

Mindkettőjüket üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével vádolják. Az elfogásukkor az eltulajdonított ékszereket és karórákat is megtalálták.

Az Ügyészség most emelt vádat ellenük.

Pár éve beszámoltunk egy hasonló esetről: akkor egy Nógrád megyében praktizáló álorvos és álnő kézrátétellel gyógyított, és hetekig nem derült ki, hogy nem orvos, és nem is nő. Az önmagát Rita doktornőnek kiadó fiatalembert kuruzslásért 3 hónap börtönbüntetésre ítélték. A kezelésekért ugyan pénzt nem fogadott el – mondván, neki nincs szüksége a pénzre –, de megtévesztette az áldozatait, az injekció beadásával pedig veszélybe is sodorta egyiküket. Volt, hogy puszta kézzel operált, telefonnal mért vérnyomást vagy tűkkel szurkálta a betegeket. 

Kiemelt fotó forrása: ügyészség.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top