nlc.hu
Aktuális

Nyugdíjas postarablók Rómában

Szépkorúakból álló bűnbandát kapcsoltak le Olaszországban

Postahivatalokat fosztottak ki Rómában.
pénzrablás

Valóra vált a Vén rókák című amerikai film, amelyben – a sztori szerint – egy idős bűnbanda rabol ki bankokat. Olaszországban ugyanis nemrég egy olyan 6 főből álló, fegyveres rablócsapatot tartóztattak le, amelynek a tagjai a 60-as, 70-es éveikben járnak. A szépkorú banda több postahivatalt is kirámolt Rómában.

A 70 éves Italo De Witt, a 68 éves Sandro Baruzzo és a 77 éves Raniero Pula inkább tűnnek ártalmatlan nagypapának, mint kemény bűnözőknek, de a látszat csal. Az olasz ügyészek állítása szerint az öregurak egy fegyveres rablóbanda vezetői voltak, akik római postahivatalok kifosztására specializálódtak. A 3 szépkorú 3 szakértővel – akik ugyancsak már benne járnak a korban – dolgozott: egy 66 éves zárfeltörővel, valamint egy 51 és egy 56 éves kőművessel, akik gondoskodtak a falbontásról, hogy a banda bejuthasson a postahivatalokba. Mindegyikük büntetett előéletű, de a vezető trió bűnlajstroma egészen az 1970-es évekig nyúlik vissza.

Az olasz hatóságok egy tavaly májusi postarablás után kezdtek nyomozni. Akkor 3 – maszkos, sapkát és napszemüveget viselő – személy fegyvert fogott a személyzetre, és ellopott 195 ezer eurót. A tapasztalt bűnbandát végül éppen akkor kapták el, amikor egy olyan postahivatalt akartak kirabolni, amelynek a biztonságára előzőleg már érkezett rendőri erősítés. 152 ezer euróval akart meglépni a szépkorú trió, ám elfogták őket.

A nyomozás során kiderült, hogy telefonos egyeztetés helyett – mivel tartottak a lehallgatástól – inkább egy bárban gyűltek össze rendszeresen az idős bankrablót, ott beszélték át a terveket. Egyikük sem volt ismeretlen a rendőrök számára, mivel mindhárman már komoly bűnügyi múlttal rendelkeztek.

Fegyveres rablás vádjával végül 6 embert tartóztattak le, végül csak a 3 vezetőt ítélték börtönre, 4 évet kaptak a nagypapakorú rablók.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top